Проведення круглого столу «Розвиток туризму в об’єднаних територіальних громадах» на кафедрі туризму та готельно-ресторанної справи

1 грудня 2023 р. на кафедрі туризму та готельно-ресторанної справи факультету управління, адміністрування та туризму Хмельницького національного університету відбувся круглий стіл «Розвиток туризму в об’єднаних територіальних громадах» за участю представників Державної агенції розвитку туризму (Ігор Чава), представників туристичної бізнес-спільноти (Аліни Олійник), а також викладачів і студентів закладів вищої освіти Поділля.

Метою проведення круглого столу було обговорення сучасного стану та розвитку підприємництва у сфері туризму.

Модератором зустрічі був доцент кафедри туризму та готельно-ресторанної справи Ігор Несторишен. У обговоренні брали участь від Хмельницького національного університету декан факультету управління, адміністрування та туризму Євген Рудніченко; завідувач кафедри туризму та готельно-ресторанної справи Ігор Журба; викладачі кафедр факультету, зокрема, туризму та готельно-ресторанної справи, економічної теорії, підприємництва та торгівлі, менеджменту та адміністрування, а також студенти зазначених кафедр і представники закладів вищої освіти Поділля.

Як зазначив декан факультету управління, адміністрування та туризму Хмельницького національного університету Євген Рудніченко: «Теорія – це добре! Практика – дієво! Симбіоз – це круто!!!!».

Ігор Чава, керівник відділу координації розвитку туристичної інфраструктури в регіонах Державної агенції розвитку туризму України, зауважив про значний потенціал сфери туризму в Україні, її вагому роль в економічному відновленні національного господарства, а також затребуваність професіоналів-практиків на ринку туристичних послуг.

Пані Аліна Олійник поділилась власним досвідом започаткування власної справи у сфері туризму спільно із однодумцями у арт-селищі Гораївка, особливостями розвитку культурного туризму, а також перспективами подальшого розширення історичного, паломницького, екологічного та гастрономічного туризму в цьому регіоні.

Цінність даного заходу полягала у тому, що на одній площині зустрілись студенти, професіонали-практики, викладачі, представники Державної агенції розвитку туризму та спробували разом проговорити перспективи подальшого розвитку туризму.

Щиро дякуємо усім учасникам круглого столу, адже дискусія була продуктивною, за результатами якої було напрацьовано напрями подальшого розвитку туристичного підприємництва на Поділлі.

Information of the Department of Tourism and Hotel and Restaurant Business