КУРСИ З ВИВЧЕННЯ ПОЛЬСЬКОЇ МОВИ У ХМЕЛЬНИЦЬКОМУ НАЦІОНАЛЬНОМУ УНІВЕРСИТЕТІ

У Хмельницькому національному університеті з початком навчального року кафедрою слов’янської філології ХНУ та Українсько-польським центром європейської інтеграції у м. Хмельницькому організовані курси з вивчення польської мови.

Так, з 21 вересня до 15 грудня 2015 року можливість навчатися на курсах з вивчення польської мови мали усі охочі: і студенти-філологи (для удосконалення отриманих раніше знань), і студенти-нефілологи (з метою набуття розмовних навичок у використанні іноземної мови), і викладачі університету (для підвищення власного рівня професійності).

На мовних курсах працював Даріуш Маркевіч, волонтер-викладач польської мови на кафедрі слов’янської філології ХНУ, делегований Центром розвитку польської освіти за кордоном (Польща), який має великий досвід та високий професіоналізм у викладанні польської мови.

Упродовж трьох місяців від елементарної абетки, простих і складніших граматичних правил, розмовних ситуацій слухачі курсів дійшли рівня, на якому без проблем можна порозумітися з носієм польської мови.

Після закінчення мовних курсів 15 грудня 2015 року директор Українсько-польського центру О. С. Поліщук вручив кожному слухачеві сертифікат про вивчення польської мови із зазначенням рівня її опанування.

Для студентів факультету інженерної механіки Хмельницького національного університету, які з лютого 2016 року розпочинають навчання у Люблінській політехніці (Польща) за програмою «подвійного диплому», були організовані курси з метою оволодіння мовою на достатньому рівні для навчання польською мовою у Польщі. Курси вела старший викладач польської мови кафедри слов’янської філології Оксана Борисівна Дутковська, яка має великий досвід педагогічної діяльності та мовної практики.

5 січня 2016 року студентам-слухачам курсів з вивчення польської мови вручили сертифікати директор Українсько-польського центру Олег Степанович Поліщук, завідувач кафедри слов’янської філології ХНУ Неля Володимирівна Подлевська, викладач польської мови Оксана Борисівна Дутковська та побажали студентам удосконалювати мовні вміння і навички у процесі здобуття освіти у Польщі за програмою «подвійного диплому».

Наступна група з вивчення польської мови розпочинає свою роботу з 13 січня 2016 року. Тож запрошуємо усіх охочих вивчати польську мову до навчання! За додатковою інформацією звертайтесь на кафедру слов’янської філології ХНУ.

Вивчення польської мови надає можливість пізнання культури, історії та літератури країни-сусіда, з якою Україну поєднує багатовікова історія та яка сьогодні є одним з найважливіших партнерів України на міжнародній арені.

Інформація кафедри слов’янської філології ХНУ