ОБГОВОРЕННЯ ПИТАНЬ ЗАПОЧАТКУВАННЯ ОСВІТНЬО-НАУКОВОЇ ПРОГРАМИ «ГАЛУЗЕВЕ МАШИНОБУДУВАННЯ» ТРЕТЬОГО РІВНЯ ВИЩОЇ ОСВІТИ «ДОКТОР ФІЛОСОФІЇ» З ПРОВІДНИМИ ФАХІВЦЯМИ ТОВ «ЛІТМА»

Обговорення питань впровадження підготовки фахівців за третім (освітньо-науковим) рівнем «Доктор філософії» за спеціальністю 133 «Галузеве машинобудування» було проведено під час робочої зустрічі керівництва та науковців кафедри машин та апаратів Хмельницького національного університету з провідними спеціалістами і генеральним директором ТОВ «ЛІТМА» Михальським Василем Михайловичем. Також були обговорені питання подальшої співпраці між установами, вимог ринку праці до випускників технічних спеціальностей університету, вдосконалення освітньо-професійних програм за спеціалізацією «Обладнання легкої промисловості та побутового обслуговування» для підготовки бакалаврів, магістрів і аспірантів, проходження практик студентами та стажування викладачів на підприємстві, впровадження ефективних наукових розробок у виробництво.

Михальський Василь Іванович та провідні фахівці підприємства є постійними учасниками науково-практичних семінарів «Сучасні технології та обладнання у виробництві та навчальному процесі», організатором яких щорічно виступає кафедра машин і апаратів Хмельницького національного університету.

Під час останнього науково-практичного семінару Василь Іванович виступив із доповіддю «Наука – освіта – виробництво». Під час свого виступу висвітлив актуальні наукові проблеми взуттєвої промисловості, запропонував нові шляхи та підходи для їх ефективного розв’язання. Виступив з пропозицією започаткування підготовки фахівців освітньо-наукового рівня «Доктор філософії» з напряму легкої промисловості, які конче необхідні підприємству для вирішення дослідницьких задач.

Виступ Михальського В.І. на науково-практичному семінарі

Під час проходження науково-практичних семінарів провідні фахівці ТОВ «ЛІТМА» постійно знайомлять учасників заходу із новітнім устаткуванням та прогресивними технологіями взуттєвої промисловості.

Під час проведення науково-практичного семінару

Розповідають про сучасні методи організації виробництва успішних підприємств, до яких зокрема відноситься ТОВ «ЛІТМА».

Під час проведення науково-практичного семінару

Після робочої зустрічі з провідними фахівцями підприємства ТОВ «ЛІТМА» для викладачів кафедри машин і апаратів була організована екскурсія цехами підприємства, яку провів особисто генеральний директор Михальський Василь Михайлович.

Генеральний директор ТОВ «ЛІТМА»
Михальський Василь Іванович

Лінія з виробництва заготовок верху взуття

Взуттєва фабрика «ЛІТМА» постійно впроваджує найсучасніше обладнання з метою підвищення якості продукції та збільшення обсягів виробництва.

З метою забезпечення замкнутого циклу випуску кінцевого продукту на підприємстві для забезпечення власних потреб впроваджено виробництво нетканих матеріалів, які використовуються при виготовленні взуття: тасьми окантовувальної, трикотажних та нетканих полотен. Різноманітне текстильне взуття (жіноче, чоловіче, дитяче) виготовляється методом прямого лиття підошви з поліуретану (ПУ-ТПУ) або полівінілхлориду (ПВХ) до заготовки верху.

Для взуття з ПВХ застосовується метод суцільного лиття під тиском, що робить взуття водонепроникним: чоботи, напівчоботи, галоші садові, дачні, туфлі тощо.

Якраз саме цьому напрямку присвячена тематика науково-дослідних робіт багатьох викладачів кафедри машин і апаратів.

Агрегат для виробництва гумового взуття

Виробництво текстильних ниток

Устаткування для виготовлення взуття методом лиття під тиском

Під час екскурсії викладачі кафедри машин і апаратів мали змогу грунтовно ознайомитись із сучасним устаткуванням та новітніми технологіями в області виготовлення взуття.

Види литого взуття ТОВ «ЛІТМА»

Спілкування на дільниці роторного агрегату для лиття під тиском підошов взуття

Науково-викладацький колектив кафедри машин і апаратів націлений на подальше розширення співпраці з ведучими підприємствами легкої промисловості Хмельницького регіону.

Олександр Тимощук, доцент кафедри машин
і апаратів, відповідальний за зв’язки з підприємствами

26.11.2015