ПРОТЯГОМ КВІТНЯ-ТРАВНЯ У ХМЕЛЬНИЦЬКОМУ НАЦІОНАЛЬНОМУ УНІВЕРСИТЕТІ СТУДЕНТСЬКИМ САМОВРЯДУВАННЯМ БУЛО ОГОЛОШЕНО «МІСЯЧНИК ЗІ ЗБОРУ КОШТІВ ДЛЯ БІЙЦІВ АТО».

Не дивлячись на те, що акція була здебільшого студентська, викладачі та співробітники університету також активно долучались. Загальна сума склала майже 8 000 гривень.

Хмельницький національний університет тісно співпрацює із військовим шпиталем, що знаходиться у мікрорайоні Ракове м. Хмельницького. Головний лікар шпиталю повідомив, що є велика та просто термінова необхідність у велотренажері для бійців, що проходять реабілітацію, а також ультразвуковій мийці для медичного інструментарію польової бригади лікарів шпиталю, що знаходяться в зоні АТО. Тому на зібранні кошти придбали якісний велотренажер EnergyFit та ультразвукову мийку УЗМ-001, які були передані студентами на користування у шпиталь.

Cтуденти мали змогу поспілкуватись із керівництвом, працівниками шпиталю та безпосередньо з бійцями із зони АТО, що проходять лікування та реабілітацію у шпиталі. Загалом на реабілітації перебуває 23 бійців віком від 20 до 60+, усі є жителями Хмельницької області.

«Є такі, хто тут вже практично вдесяте, але все одно, пройшовши курс лікування та реабілітації, повертаються на передову», – розповів Віктор Анатолійович Ливчук – заступник начальника шпиталю.

Заглянувши в очі цих хлопців, одразу помітиш величезну прірву ім’я якої – війна…Тому ми дякуємо їм за те, що перебуваючи на передовій, відчувши увесь цей жах на собі, вони все одно готові вкотре повертатись в пекло війни.

Слава Україні! Героям слава!

Анастасія Козак,
голова Студентської ради ХНУ