День фінансиста у Хмельницькому національному університеті

Вже втрете у Хмельницькому національному університеті відзначають День фінансиста. Започаткована у 2013 році традиція підводити підсумки діяльності та нагороджувати найкращих студентів-фінансистів та викладачів кафедри фінансів та банківської справи продовжилась і у 2015 році.

Вітаючи фінансистів зі святом від імені ректора університету М.Є. Скиби, перший проректор, проректор з науково-педагогічної роботи Хмельницького національного університету, доктор економічних наук, професор, заслужений діяч науки і освіти Войнаренко Михайло Петрович відзначив, що «кафедра фінансів та банківської справи є однією з провідних кафедр університету. А фінанси – одна з найважливіших наук, яка забезпечує фінансування економіки в найскладніший для нашої країни час. І від того на скільки будуть грамотними управлінські рішення фінансового сектору залежить майбутнє кожного підприємства, кожного регіону і держави в цілому». Викладачам кафедри він побажав лише найкращих, найталановитіших студентів, особливо під час вступної кампанії, працювати так, щоб досягти максимального успіху, щоб кафедра і в подальшому готувала і випускала найкращих фахівців найвищої кваліфікації, примножуючи славу Хмельницького національного університету.

Звернувшись з привітальними словами, завідувач кафедри, доктор економічних наук, професор Хрущ Ніла Анатоліївна, проінформувала про події, які відбулись протягом навчального року у творчому колективі кафедри фінансів та банківської справи й спільноті студентів-фінансистів, відмітила не лише значні успіхи та високі результати у навчальній та науково-дослідній роботі, а й активну участь у громадському житті та соціально-культурній роботі як студентів спеціальності «Фінанси і кредит», так і викладачів кафедри.

Зокрема, у 2014 – 2015 навчальному році:

– 2-4 жовтня 2014 року відбулася Міжнародна науково-практична конференція “Механізми, стратегії, моделі та технології управління економічними системами за умов інтеграційних процесів: теорія, методологія, практика”, організована колективом кафедри фінансів та банківської справи;

– 20 листопада 2014 року кафедрою фінансів та банківської справи було проведено Всеукраїнську науково-практичну інтернет-конференцію молодих вчених та студентів «Фінансові аспекти розвитку економіки України: теорія, методологія, практика»;

– на Всеукраїнському конкурсі студентських наукових робіт з природничих, технічних та гуманітарних наук у 2014-2015 н.р. зі спеціальності “Гроші, фінанси і кредит”, 22-24 квітня 2015 року в Київському національному університеті імені Тараса Шевченка, студент-магістрант спеціальності «Фінанси і кредит» Відлацький Віталій зайняв 3-місце;

– 21-24 квітня 2015 року було проведено ІІ етап Всеукраїнської студентської олімпіади з напряму «Державні фінанси»;

– за підсумками проведення ІІ етапу Всеукраїнської студентської олімпіади з напряму «Державні фінанси» команда Хмельницького національного університету посіла І загальнокомандне місце; студентка Блинда Анжела Миколаївна зайняла І місце, а студент Футорний Петро Васильович – ІІ місце.

– на кафедрі фінансів та банківської справи було захищено 3 кандидатських дисертацій. Науковий ступень кандидата економічних наук отримали: Крупа Олександр Володимирович, Кудельський Віталій Едуардович, Антонюк Павло Петрович;

– за результатами науково-дослідної роботи у 2014 році кафедра фінансів та банківської справи зайняла І місце серед випускових гуманітарно-економічних кафедр.

Від міської влади з Днем фінансиста студентів та викладачів кафедри привітала заступник міського голови Ольга Мярковська.

У своєму вітальному слові вона підкреслила важливу роль працівників фінансової сфери в розвитку та зміцненні економічної системи країни. “Переконана, що знання, які ви отримаєте в університеті, будуть направлені на розбудову нашої молодої України, а також на формування сталого економічного розвитку міста Хмельницького”, – зазначила Ольга Мярковська, звертаючись до студентів.

Ольга Володимирівна переказала вітання від виконуючого обов’язки міського голови Костянтина Чернилевського, виконавчого комітету та депутатського корпусу і виконала приємну місію – вручила відзнаки міської ради кращим представникам кафедри.

Відповідно до розпорядження виконуючого обов’язки Хмельницького міського голови, секретаря міської ради Костянтина Чернилевського за значні успіхи та високі досягнення в навчальній та науковій роботі, багаторічну сумлінну педагогічну діяльність, вагомий внесок у підготовку кваліфікованих фахівців з фінансів грамотами та цінними подарунками нагороджено:

ХРУЩ Нілу Анатоліївну – доктора економічних наук, професора, завідувача кафедри фінансів та банківської справи;

КВАСНИЦЬКУ Раїсу Степанівну – кандидата економічних наук, доцента, професора кафедри фінансів та банківської справи;

МИХАЙЛОВСЬКУ Ірину Михайлівну – кандидата економічних наук, доцента, професора кафедри фінансів та банківської справи;

ДОЦЕНКО Інну Олексіївну – кандидата економічних наук, доцента кафедри фінансів та банківської справи;

КОШОНЬКО Олену Василівну – кандидата економічних наук, доцента кафедри фінансів та банківської справи;

КСЬОНДЗ Світлану Миколаївну – кандидата економічних наук, доцента кафедри фінансів та банківської справи;

ЛАРІОНОВУ Катерину Леонідівну – кандидата економічних наук, доцента кафедри фінансів та банківської справи;

ПРИСТУПУ Людмилу Анатоліївну – кандидата економічних наук, доцента кафедри фінансів та банківської справи;

ФОРКУН Ірину Валеріївну – кандидата технічних наук, доцента кафедри фінансів та банківської справи;

ОЛІЙНИКА Андрія Володимировича – старшого викладача кафедри фінансів та банківської справи.

За високі досягнення в навчанні та науково-дослідній роботі оголошено подяки від міського Голови з врученням цінних подарунків:

БЛИНДІ Анжелі Миколаївні – студентці групи ФКмб-10-1;

ВІДЛАЦЬКОМУ Віталію Анатолійовичу – студенту групи ФКмб-10-1;

ФУТОРНОМУ Петру Васильовичу – студенту групи ФК-11-1.

Грамотами Хмельницького національного університету «За значні досягнення в навчальній та науковій роботі, вагомий внесок у справу підготовки кваліфікованих фахівців з фінансів і кредиту та з нагоди Дня фінансиста» були відзначені викладачі кафедри фінансів і банківської справи:

Григорук Павло Михайлович – доктора економічних наук, професора, професора кафедри фінансів і банківської справи;

Гулько Лариса Геннадіївна – кандидата економічних наук, доцента, доцента кафедри фінансів і банківської справи;

Матвійчук Леся Олексіївна – кандидата економічних наук, доцента, доцента кафедри фінансів і банківської справи;

Безвух Сергій Володимирович – кандидата економічних наук, старшого викладача кафедри фінансів і банківської справи.

До привітань приєднався декан факультету економіки і управління, кандидат економічних наук, професор Бондаренко Микола Іванович, який побажав студентам-фінансистам та викладачам кафедри фінансів та банківської справи «міцного здоров’я, щастя та наснаги» та відзначив Грамотами та Подяками факультету економіки і управління студентів-фінансистів та викладачів та співробітників кафедри фінансів та банківської справи.

Подяками «За високий професіоналізм, бездоганну сумлінну працю, вагомий особистий внесок у виховання студентської молоді, підготовку висококваліфікованих спеціалістів, високі досягнення у професійній діяльності та з нагоди Дня фінансиста» були відзначені:

Іжевський Павло Григорович – кандидат економічних наук, доцент;

Стеценко Наталія Анатоліївна – кандидат економічних наук, доцент;

Антонюк Павло Петрович – кандидата економічних наук, старший викладач;

Кудельський Віталій Едуардович – кандидат економічних наук, старший викладач;

Крупа Олександр Володимирович – кандидат економічних наук, асистент;

Гордєєва Тетяна Анатоліївна – старший викладач;

Дідик Святослав Миколайович – старший викладач;

Донченко Тетяна Віталіївна – старший викладач;

Петришина Олена Володимирівна – старший викладач;

Стопчак Анна Юріївна – старший викладач.

Подяками «За високі досягнення у навчальній та науковій діяльності та з нагоди Дня фінансиста» декан факультету Бондаренко Микола Іванович відзначив:

Осадчук Юлія Миколаївна – асистент;

Пенкаль Наталія Анатоліївна – асистент.

Подяками «За багаторічну сумлінну працю, активну громадську діяльність, зразкове виконання службових обов’язків та з нагоди Дня фінансиста» було відзначено:

Кутинську Лілію Броніславівну – старшого лаборанта кафедри фінансів та банківської справи;

Овчарук Маргаріту Михайлівну – старшого лаборанта кафедри фінансів та банківської справи.

Подяки також були вручені студентам спеціальності «Фінанси і кредит» «За високі результати у навчанні та науковій роботі та з нагоди Дня фінансиста»:

Андрушко Катерині Юріївні – студентці групи ФКмб-10-1;

Григораш Олександрі Олексіївні – студентці групи ФКс-13-1;

Казорі Вікторії Олегівні студентці групи ФКс-13-1.

Кафедра фінансів та банківської справи вже багато років співпрацює з державною казначейською службою у Хмельницькій області. Представники казначейства постійно беруть участь у якості членів журі регіональних та Всеукраїнських студентський олімпіад з напряму «Державні фінанси». З привітаннями з нагоди Дня Фінансиста виступила заступник начальника Головного управління державної казначейської служби у Хмельницькій області Майхер Галина Ростиславівна, яка запросила студентів-фінансистів на державну службу та зазначила, що вони є майбутнім держави та рушійною силою, яка нам сьогодні так потрібна.

Ще однією установою з якою кафедра фінансів плідно та успішно співпрацює є Хмельницьке регіональне управління ПАТ КБ «ПриватБанк». Керівник регіонального центру з підбору кадрів Хмельницької філії ПАТ КБ «ПриватБанк» Долгашова Юлія Петрівна привітала студентів та викладачів з професійним святом і відзначила Дипломами найкращих студентів, які проходили online-практику в цій установі:

Відлацького Віталія Анатолійовича, який набрав 99 балів зі 100 можливих;

Футорного Петра Васильовича, який набрав 99 балів зі 100 можливих;

Рушанян Оксану Савеліївну, яка набрала 100 балів зі 100 можливих;

Шамсову (Степанишену) Аліну Павлівну, яка набрала 100 балів зі 100 можливих.

ПАТ КБ «ПриватБанк» також відзначив Дипломом «За плідну співпрацю у впровадженні online-практики» кафедру фінансів та банківської справи в особі завідувача кафедри Хрущ Ніли Анатоліївни.

На свято «День фінансиста» завітали випускники кафедри фінансів та банківської справи різних років, деякі з яких вже встигли досягти кар’єрних успіхів, зокрема: директор Хмельницької філії страхової компанії «Глобус» Шевченко Вадим Анатолійович, заступник директора Хмельницької філії страхової компанії «Альфа-страхування» Куготов Олег Олександрович та спеціаліст зі страхування Хмельницької філії Страхового Товариства «Іллічівське» Руда Ірина Михайлівна. Випускники подякували викладачам кафедри за знання та терпіння й побажали розумних та слухняних студентів, а студентам – успішної майбутньої кар’єри.

В рамках проведення Дня фінансиста силами студентів була підготовлена благодійна солодка ярмарка, підтримана керівництвом університету та факультету економіки і управління, викладачами та студентами, зі збору коштів та наданню допомоги пораненим бійцям у зоні АТО.

Студенти-фінансисти подарували присутнім святковий концерт, який приніс студентам, викладачам та усім гостям масу позитивних емоцій та морального задоволення.

Після закінчення концерту студенти та викладачі кафедри у ботанічному саду університету посадили Дерево Фінансиста.

Муніціпальна телерадіокомпанія «Місто» висвітлила проведення Дня Фінансиста у 2015 році.