Взуття своїми руками

Навчально-виробнича практика студентів – це важливий етап професійної підготовки фахівців взуттєвої галузі, оскільки саме під час практики студенти мають змогу ознайомитися з усіма етапами створення, розробки та виготовлення взуття.

Нещодавно студенти четвертого курсу напрямку «Технологія виробів легкої промисловості» відповідно до навчального плану пройшли навчально-виробничу практику.

Завдання студентів під час проходження практики полягало у розробці технічного завдання, виборі матеріалів з врахуванням фізико-механічних властивостей, розробці технологічних процесів складання заготовок та взуття, створення паспорту моделі та технологічного висновку. Тобто, зміст діяльності студентів у період практики був максимально наближений до реальної професійної роботи конструктора та технолога в умовах виробництва. Кожен студент мав змогу створити бажану саме йому модель взуття та під керівництвом доцента кафедри ТКВШ Стоянова І.С. та майстрів виробничого навчання Когут Г.Я. та Дерепи В.С. протягом семестру власними руками його виготовити в умовах кафедральної виробничої лабораторії.

За результатами практики оформлені звіти та проведено захист персональних робіт студентів, де вони розповіли про свої проблеми, досягнення та враження. Захист кожної розробленої моделі супроводжувався її демонстрацією.

Студенти переконалися, що рівень їхньої підготовки, їхнє бажання працювати дозволяє сподіватися, що віднині вітчизняне взуття буде якісним та креативним!

Надопта Т.А.,
к.т.н., ст. викладач кафедри технології та
конструювання виробів із шкіри