ХМЕЛЬНИЦЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ УНІВЕРСИТЕТ ЗУСТРІЧАЄ ІНОЗЕМНОГО ГОСТЯ

Днями до Хмельницького національного університету завітав з робочим візитом дипломатичний представник регіону Нижня Баварія (Botschafter Niederbayerns), уповноважений посол Баварського Міністерства економіки інфраструктури транспорту та технологій, партнер Технічного університету Лансхут в Німеччині Dipl.- Kfm Stephan Koller.

Стефан Коллер очолює пивоварню Баварії Landshuter Brauhaus. Його заводу цього року виповнюється 500 років. Протягом всього часу свого існування пивоварня виготовляє фірмові сорти пива, долаючи всі проблеми, які поставали перед нею: інфляції, війни, грошові реформи. Завдяки досконалому рецепту пива вдається випереджувати конкурентів і займати перші місця на ринку збуту. Сьогодні пивоварня Ландсхута – сучасна компанія, оснащена обладнанням майбутнього та орієнтована на давні традиції. Поточні інвестиції як в технології, так і у вітчизняний бренд, забезпечили їй багаторічну популярність та прихильність поціновувачів пива.

Основною метою візиту німецького гостя до нашого краю є широкий спектр задач: академічних, економічних та соціальних.

Стефан Коллер відвідав наш університет з метою налагодження співпраці, розширення зв’язків, підписання угод про співробітництво. У Хмельницькому національному університеті Стефана Коллера гостинно зустріли ректор ХНУ, професор Скиба Микола Єгорович та проректор з міжнародних зв’язків, професор Йохна Микола Антонович.

Відповідно до програми візиту Стефан Коллер ознайомився з організацією та змістом роботи нашого університету, реалізацією міжнародних проектів і програм, системою дистанційного навчання, технічними дисциплінами, які викладаються в нашому університеті, оскільки Технічний університет Лансхута в Німеччині, з яким співпрацює Стефан Коллер теж спеціалізується на технічних науках.

Стефан Коллер відвідав Компетентісний центр міжнародного менеджменту та міжнародних освітніх програм, де йому було представлено фільм про університет, а декан факультету заочно-дистанційного навчання, професор Мазур Микола Петрович розповів гостю про систему дистанційної освіти, досягнення у цій галузі і особливості дистанційного навчання ХНУ та детальніше довів до відома про кафедри, які випускають спеціалістів та магістрів механічних, інженерних та радіоелектронних спеціальностей. Гість з Німеччини був приємно вражений досвідом впровадження новітніх інформаційних технологій в навчальний процес та перспективи розвитку технічних систем Хмельницького національного університету.

Під час зустрічі було зроблено перші кроки до налагодження співпраці між нашим університетом та технічним університетом Лансхута, також було обговорено перспективи українсько-німецької співпраці. При умові реалізації та підписання угоди про співпрацю в майбутньому, викладачі та студенти нашого університету будуть мати неймовірну можливість стажування, обміну та навчання. Оскільки Технічний університет Лансхута безпосередньо співпрацює з компанією БМВ, в університеті проводяться розробки деталей, які потім використовує автомобілебудівний завод, то для нас це була б добра нагода співпрацювати з даним університетом, сприяючи нашій мобільності та інтернаціоналізації вищої освіти університету.

У місті Хмельницькому Стефан Коллер, під супроводом ректора ХНУ, професора Скиби Миколи Єгоровича та проректора з міжнародних зв’язків, професора Йохни Миколи Антоновича, відвідав ПАТ «Хмельницький обласний пивзавод», де познайомився з технологією виробництва хмельницького пива.

Відділ зв’язків з громадськістю ХНУ