Патріотична «Руханка: за мир та єдність України» у Хмельницькому

28 квітня у парку ім. Чекмана відбулась загальноміська акція «За мир та єдність України». Організатором заходу був студент Київського національного університету ім. Т. Шевченка, волонтер – Андрій Шушковський. Дійство було проведено за сприяння Управління молоді та спорту у Хмельницькій області.

Активну участь в організації і проведенні взяв Хмельницький національний університет на чолі з студентським самоврядуванням.

«Руханка» – це традиційний всеукраїнський спортивний захід, організований Фондом волонтерів України під керівництвом Тимофія Нагорного. Головна мета – популяризація здорового способу життя, а також об`єднання українців заради миру.

Спортивний марафон, що пройшов по всій Україні в два етапи: перший 7-го квітня, другий – 28-го. Спочатку ініціатори планували провести руханку в один день – 7 квітня, але перенесли через погодні умови. Проте частина міст на це не зважала та провела захід на початку квітня.

Усі хмельничани могли дізнатися про «Руханку» через інтернет чи газети. Особливого розголосу набрали оголошення у соціальних мережах.

Програма була насичена різноманітними виступами: танцювальні номери, спортивна розминка, Street workout — (укр. Вуличне тренування), патріотичний флешмоб.

Розпочалась руханка із виконання студентками ХНУ Державного гімну України.

На «святі здорового способу життя» були присутні студенти вишів міста, школярі, активісти-волонтери, спортсмени, батьки та їх малеча, що вийшли на прогулянку, та усі бажаючі. Загальна кількість учасників дійства скала близько 250-ти осіб. Значна частина – студенти Хмельницького національного університету. Серед присутніх також був скрипаль (колишній студент ХНУ) – Антон Вараниця та соліст рок-гурту «Безодня» – Олександр Банашко.

«Здорова нація – успішна країна. Тому от так, пліч-о-пліч, виконуючи ці прості фізичні вправи ми стаємо сильнішими і тілом, і духом!» – підсумував організатор акції Андрій Шушковський

Учасники руханки охоче ділились враженнями та закликали проводити побільше подібних заходів, яких, на їхню думку, дуже не вистачає, особливо для молоді.

Анастасія Козак,
Голова СР ХНУ