І ЕТАП ВСЕУКРАЇНСЬКОЇ СТУДЕНТСЬКОЇ ОЛІМПІАДИ ЗІ СПЕЦІАЛЬНОСТІ «ПСИХОЛОГІЯ»

Згідно з наказом Міністерства освіти і науки України від 23.12.2014 р. № 1506 визначений порядок проведення Всеукраїнської студентської олімпіади 2014-2015 навчального року.

12 лютого 2015р. на базі Хмельницького національного університету проводився І етап Всеукраїнської студентської олімпіади зі спеціальності «Психологія». Традиційно її організатором була кафедра практичної психології та педагогіки.

З 2006 р. в університеті ведеться професійна підготовка практичних психологів. Відтоді на кафедрі практичної психології та педагогіки зберігаються і примножуються традиції класичної академічної освіти в галузі психології, запроваджуються новітні технології підготовки фахівців у сфері психологічної науки і практики.

Саме тому щороку кафедрою ініціюється та організовується олімпіада з «Психології», яка спрямована на посилення значимості психологічних дисциплін у професійній підготовці майбутніх практичних психологів, сприяння вдосконаленню якості підготовки фахівців, підвищення інтересу студентів до вибраної професії, виявлення обдарованої молоді й формування кадрового потенціалу сучасної української освіти.

Відкриття урочистого заходу почалося зі вступного слова завідувача кафедри практичної психології та педагогіки Потапчука Євгена Михайловича, який привітав всіх учасників олімпіади, побажав їм достойних результатів серед найкращих студентів-психологів та високого рівня знань, психологічного розуміння і сформованих якостей як психолога-практика, так і психолога-науковця.

Університетська олімпіада є передумовою участі студентів-психологів у всеукраїнських та міжнародних змаганнях, тому члени журі, а саме: доценти кафедри Кошонько Г.А., Комар Т.В., Кулешова О.В., Сургунд Н.А. – побажали учасникам олімпіади успіхів, творчої наснаги та наукових відкриттів.

Загалом у І етапі Всеукраїнської студентської олімпіади з «Психології» взяли участь 26 студентів спеціальності «Практична психологія».

Керівництво й організацію роботи олімпіади здійснювала доцент кафедри практичної психології та педагогіки Кошонько Г. А.