ПРАКТИЧНІ СЕМІНАРИ З ДОМЕДИЧНОЇ ДОПОМОГИ ДЛЯ МАЙБУТНІХ СОЦІАЛЬНИХ ПРАЦІВНИКІВ ТА СОЦІАЛЬНИХ ПЕДАГОГІВ

За ініціативи хмельницької міської організації червоного хреста України на кафедрі соціальної роботи та соціальної педагогіки проведено практичні семінари з домедичної допомоги для майбутніх соціальних працівників та соціальних педагогів»

Людяність, щирість та безкорисливість… Щиро кажучи це лише три слова, однак, який глибокий зміст містять у собі. Можливо, ще «вчора» ми б не вдавалися в подробиці, аби зрозуміти сенс, однак ще «вчора» не було тих запеклих боїв та безжальних людей. Сьогодення диктує нові умови, які вимагають від нас ставати справжніми людьми, бути безкорисливими та щирими у своїх діях. А ще, ми повинні бути відповідальними перед собою та іншими людьми.

Без сумніву, мрія кожного бути здоровим, а ще бачити щасливими та усміхненими близьких людей та тих, хто поруч.

Тому, за ініціативи кафедри соціальної роботи та соціальної педагогіки Хмельницького національного університету, інструкторами-волонтерами Хмельницької міської організації Червоного хреста України було проведено 5 практичних семінарів для студентів усіх курсів та спеціальностей кафедри соціальної роботи та соціальної педагогіки – «Здоров’я навколо нас».

Інструкторами-волонтерами були надані наочні курси першої домедичної допомоги. Зокрема, надання першої домедичної допомоги при кровотечах, легеневій непрохідності повітря та різних видах травм. А також працівниками організації Червоний Хрест була наочно проведена методика штучної вентиляції легенів та правильний її алгоритм в надзвичайних умовах. В ході співпраці студенти прослухали лекції аби покращити свої вміння та навички з надання домедичної допомоги, а також безліч історій заснованих на реальних подіях.

Ми творимо власне життя, обираємо той шлях, котрий для нас є найкращим. Однак, лише один хибний крок може змінити життя в іншу сторону, не доброзичливу для нас. Хоч, не завжди ми знаходимося в колі друзів чи товаришів, однак, ми серед людей і лише люди здатні допомагати один одному. Бажання безкорисливо допомагати – розкіш, та от вміння на вагу золота. Тому, обов’язком кожної люди є допомога іншому в потрібну хвилину, хоча б фізична і та, яку він потребує.

Матвійчук Ліна
студентка групи СП-12-1