Участь ХНУ у Шостому Міжнародному форумі-презентації «Інноватика в сучасній освіті»

21–23 жовтня 2014 р. у Київському Палаці дітей та юнацтва відбувся Шостий Міжнародний форум-презентація «Інноватика в сучасній освіті», організаторами якого виступили: Міністерство освіти і науки України, Національна академія педагогічних наук України та компанія «Виставковий Світ».

Міжнародний освітній форум – масштабний комплексний захід, який об’єднує: презентацію інноваційних досягнень національних і закордонних навчальних закладів, наукових установ; експозицію виробників і дистриб’юторів навчального обладнання та техніки, програм та рішень для освіти; науково-практичні конференції, семінари, презентації; тематичні конкурси для закладів освіти, підприємств.

У форумі брали участь навчальні заклади різних рівнів і форм власності, наукові установи, методичні центри, регіональні та муніципальні органи управління освітою, видавництва, фонди, асоціації, бізнес-структури, підприємства, що працюють на терені освіти, міжнародні установи й представництва.

У ході освітнього форуму Хмельницький національний університет презентував інноваційні розробки та проекти, технології та методики впровадження в навчальний процес інформаційних технологій, комп’ютерних систем та електронних освітніх ресурсів, закцентувавши увагу на функціонуванні та розвитку у ХНУ системи дистанційної освіти, поділився досвідом у застосуванні нових форм міжнародного співробітництва у науково-дослідній, навчальній, практичній та інноваційній діяльності.

ХНУ брав активну участь не лише у роботі виставки, представивши експозицію, але й у конкурсі з тематичних номінацій, отримавши Диплом лауреата конкурсу І ступеня у номінації «Інновації у діяльності вищого навчального закладу з інтеграції в європейський освітній і науковий простір».

Наш альма-матер нагородили ще одним дипломом за активну діяльність з інноваційного оновлення змісту національної освіти.

Крім того, особистими подяками відзначили ректора ХНУ Скибу М. Є. за особистий творчий внесок і плідну організаторську діяльність з інноваційного розвитку національної освіти та проректора ХНУ з наукової роботи Параску Г. Б. за плідну творчу працю з розвитку і упровадження інновацій в освітню діяльність.

Вітаємо колектив університету, авторів номінації та особисто ректора Скибу М. Є. і проректора з наукової роботи Параску Г. Б. з такими значними нагородами і бажаємо творчого натхнення, успіхів та подальших вагомих наукових і педагогічних здобутків.

Алла Коханська,
відділ міжнародних зв’язків та
зв’язків з громадськістю