«КАФЕДРОЮ СОЦІАЛЬНОЇ РОБОТИ ТА СОЦІАЛЬНОЇ ПЕДАГОГІКИ ОРГАНІЗОВАНО ТА ПРОВЕДЕНО БЛАГОДІЙНИЙ ЗАХІД ДЛЯ ВИХОВАНЦІВ МАЛІЄВЕЦЬКОГО ПРОТИТУБЕРКУЛЬОЗНОГО САНАТОРІЮ»

Людина істота соціальна та інколи бажання усамітнитися в колі природи бере верх. Краса велетнів дерев, свіжість подиху та спів птахів заворожує, тому про таку «компанію» можна лише мріяти. А наше бажання побувати у забутих та чаруючи невідомих місцинах Хмельниччини стало реальністю.

17 червня 2014 року студенти групи СП-12-1 разом із доцентами кафедри соціальної роботи та соціальної педагогіки Рабійчуком Сергієм Олександровичем та Москалюк Оксаною Іванівною за підтримки Міжнародного благодійного фонду «Не байдужі люди» та Благодійної організації «Хмельницький обласний благодійний фонд Ропотана Андрія Григоровича» відвідали «Малієвецький протитуберкульозний санаторій», що знаходиться у селі Маліївці, Дунаєвецького району, Хмельницької області.

Для майбутніх соціальних педагогів уміння дарувати позитивні нотки щастя дітям, свого роду стало доброю традицією. Весела вдача, трішечки акторської майстерності та наполегливості – і у очах хворих дітей з’являються іскорки радості .

Аматорська справа, власне мала позитивне схвалення від працівників закладу, але найголовнішим для студентів була не похвала, а щаслива аудиторія веселих та усміхнених дітей, які захоплено спостерігали за даним дійством.

Хоч вистава «Подорож країною Невмиванною» була поставлена не вперше, сподіваємося ми подарували не лише хвилини радості, а й зуміли донести дітям й те, що найбільше багатство людини – її здоров’я, а правила гігієни відіграють надзвичайно важливу роль протягом усього життя.

Неабияку увагу дітей привернув аквагрим, який проводили студентки Фризюк Надія, Поліщук Інна, а також за допомоги Рабійчук Ірини.

Охочих розфарбувати своє обличчя було вдосталь, а дітки, які полюбляють активно проводити час були задіяні у різних іграх та винагородженні за свою участь подаруночками.

Спільна діяльність, живе спілкування та дзвінкий сміх дітей – найкраща винагорода для студентів-волонтерів і підготовка до професійного зростання у своїй майбутній професії.

Студенти групи СП-12-1,
кафедри соціальної роботи та
соціальної педагогіки
of Khmelnytskyi National University