Золотий фініш XIX літньої Універсіади України з жіночого волейболу серед ЗВО

З 22 по 26 травня 2024 року в Західноукраїнському національному університеті (м. Тернопіль) пройшли фінальні змагання з волейболу в залік XIX Універсіади України серед ЗВО. На змагання прибули такі студентські збірні команди з семи регіонів України:

  1. Західноукраїнський національний університет.
  2. Хмельницьку область представляли – Кам’янець-Подільський національний університет ім. І. Огієнка та Хмельницький національний університет.
  3. Прикарпатський національний університет ім. В. Стефаника (м. Івано-Франківськ).
  4. Волинський національний університет ім. Л. Українки.
  5. Національний університет «Чернігівський колегіум» ім. Т. Г. Шевченка.
  6. Національний університет фізичного виховання і спорту України (м. Київ).
  7. Чернівецький національний університет ім. Ю. Федьковича.
  8. Національний університет біоресурсів і природокористування України (м. Київ).

Згідно жеребкування, команди були поділені на дві групи. У кожній групі протягом трьох днів змагання проходили за коловою системою. Підсумки змагань у групах А та В представлені в таблицях.

Таблиця результатів групи А

(ХІХ літня Універсіада України з волейболу)

Таблиця результатів групи Б

(ХІХ літня Універсіада України з волейболу (жінки))

У своїй групі збірна команда Хмельницької області впевнено отримала перемогу над суперниками і виборола право боротися у фіналі з переможцями групи А – командою Західноукраїнського національного університету. Фінальний матч відбувся в неділю 26 травня, який став для нашої команди переможним. З рахунком 3:0 (25:22 25:21 25:20) наша команда другий рік поспіль стала переможцем XIX літньої Універсіади України з жіночого волейболу серед ЗВО, це друга перемога в історії Хмельницьких ЗВО.

Приємно відзначити, що за збірну команду Хмельницької області виступали студентки Хмельницького національного університету: майстер спорту України з волейболу Вабіщевич Лілія (група СОБ 23) та кандидат в майстри спорту Грязіна Дар’я (група ФКСм 21-1). Ще одна студентка нашого університету, кандидат в майстри спорту України Стрельбицька Анастасія (група ФКС 21-1) на період проведення змагань знаходилась на навчально-тренувальних зборах з підготовки до чемпіонату світу, тому, згідно регламенту змагань університету, було додатково нараховано 36 заохочувальних очок (за першим місцем). Отже, наші дівчата додали у загальну скарбницю 108 очок і ще більше наблизили університет до переможного першого загальнокомандного місця вXIX літньої Універсіади України з жіночого волейболу серед ЗВО. Бажаємо нашим студенткам подальших спортивних перемог!

Вперше у суддівську колегію було запрошено студентку нашого університету Єлизавету Наприєнко (група ФКС 23-2), яка чудово справилась з обов’язками судді секретаря. Приємно зазначити, що наш викладач, доцент кафедри екології, суддя національної категорії з волейболу Андрій Дячук обслуговував змагання як суддя, а також входив у склад організаційного комітету як голова комісії студентського волейболу федерації України з волейболу.

На фото: переможці та призери фінальних змагання XIX літньої Універсіади України з жіночого волейболу серед ЗВО
На фото: чемпіони XIX Універсіади України 2024 року серед ЗВО –
збірна команда Хмельницької області (Кам’янець-Подільський національний університет ім. І. Огієнка та Хмельницький національний університет)
На фото: команда Хмельницької області перед фінальним матчем
На фото: студентки нашого університету – майстер спорту України з волейболу Вабіщевич Лілія (група СОБ 23) та Грязіна Дар’я (група ФКСм 21-1)
На фото: викладач ХНУ, доцент кафедри екології, суддя національної категорії з волейболу Андрій Дячук – суддя змагань
На фото: студентка нашого університету
Єлизавета Наприєнко (група ФКС 23-2) – секретар змагань

Василь Антонець,

associate professor of the Department of Theory and Methods of Physical Education and Sports