Участь у журі конкурсу «Fashion ПРОРИВ»

16 травня 2024 відбувся фінал щорічного Всеукраїнського конкурсу закладів ПТО швейного профілю «Fashion ПРОРИВ», тематика котрого цьогоріч присвячена українській вишивці: “Українська вишивка – світовідчуття нації закодоване на полотні”. Організаторами та ідейними натхненниками конкурсу є ГС «Національне галузеве партнерство в легкій промисловості України «FASHION GLOBUS UKRAINE» та Асоціація швейних училищ України.

Учасники конкурсу – колективи з 53-х закладів швейного профілю з різних областей України – презентували свої авторські колекції вишиваного одягу. Роботи не лише демонстрували вишуканість та майстерність виконання, а й унікальний стиль та світогляд молодих дизайнерів. Адже, вишивка — це не просто мистецтво, це частина нашої культурної спадщини, яка передавалася з покоління в покоління. Кожен візерунок, кожна нитка несе в собі історію, традиції та душу нашого народу.

У складі журі Хмельницький національний університет представляла завідувачка кафедри індустрії моди Тетяна Надопта, яка мала можливість оцінити талант та креативність молодих дизайнерів, побачити їх внесок у розвиток модної індустрії України та виявити майбутніх лідерів галузі.

Колекції, що були представлені на конкурсі викликали різну гаму емоцій: від веселощів та святкового настрою до суму та натхнення. Поєднання повсякденності і краси, прози життя і поезії почуттів вражає своєю глибиною та мудрістю…

Щира вдячність організаторам конкурсу за можливість взяти участь у роботі журі, особливо – Голді Виноградській, голові національного галузевого партнерства у легкій промісловості моди «FASHION GLOBUS UKRAINE», за підтримку талановитої молоді та шалену енергію і любов до своєї справи.

Особливі слова вдячності нашим ЗСУ, що ми маємо можливість творити, навчати, навчатися та сьогодні одягати наші вишиванки.

Бажаємо усім учасникам конкурсу подальших успіхів у розвитку української модної галузі та натхнення для нових творчих проектів!

Кафедра індустрії моди в легкій промисловості