Зональні змагання XIX літньої Універсіади України з жіночого волейболу серед ЗВО

З 09 по 11 травня в Хмельницькому національному університеті пройшли зональні змагання з волейболу в залік XIX Універсіади України серед ЗВО. На  змагання прибули найкращі студентські збірні команди з чотирьох  регіонів України:

  • команда Львівського національного університету ветеринарної медицини та біотехнологій імені С. З. Ґжицького (м. Львів);
  • команда Прикарпатського національного університету ім. В. Стефаника (м. Івано-Франківськ);
  • команда Чорноморського національного університетуім. П.Могили (м. Миколаїв);
  • Хмельницьку область представляли Кам’янець-Подільський національний університет ім. І.Огієнка та Хмельницький національний університет.

Змагання проходили по коловій системі. Розпочали змагання команди Львівського національного університету ветеринарної медицини та біотехнологій імені С.З. Ґжицького та Чорноморського національного університетуім. П. Могили. З рахунком 3:0 перемогу отримали миколаївчанки. Друга зустрічвідбулась між командами Прикарпатського національного університету ім. В. Стефаника та Хмельницької області. У цій зустрічі перемогу отримали дівчати нашої області. До складу нашої збірної команди входять студентки університету: майстер спорту України з волейболу Вабіщевич Лілія (група СОБ 23), кандидати в майстри спорту України Стрельбицька Анастасія (група ФКС 21-1) та Грязіна Дар’я (група ФКСм 21-1).

На другий день змагань зустрілись представниці Хмельниччини та Львова. З рахунком 3:0 перемогу виборола команда з Хмельниччини. У другому матчі зустрілись представниці Івано-Франківщини та Миколаївщини, матч виграли дівчата з Івано-Франківська. В завершальний день змагань команда з Івано-Франківська з рахунком 3:0 перемогла команду зі Львова, а нашій команді Хмельницької області знадобилося три сети аби оформити перемогу та здобути путівку на фінальні змагання XIX літньої Універсіади України, які пройдуть 22-26 травня в м. Тернополі. Тож побажаємо дівчатам закріпити тогорічний історичний тріумф, коли вони в перше в історії стали чемпіонами Універсіади України з жіночого волейболу серед ЗВО.

Учасники зональних змагання XIX літньої Універсіади України  з жіночого волейболу серед ЗВО
Збірна команда Хмельницької області (Кам’янець-Подільський національний університет ім. І. Огієнка та Хмельницький національний університет) – переможці зональних змагань з волейболу в залік XIX Універсіади України серед ЗВО
Команда Хмельницької області перед матчем
Збірна  команда Прикарпатського національного університету
ім. В. Стефаника, яка виборола 2 місце  та виборола путівку до фінальних змагань Універсіади
Збірна команда Чорноморського національного університету
ім. П. Могили (м. Миколаїв), яка посіла 3 місце в зональних змаганнях Універсіади

Василь АНТОНЕЦЬ,
доцент кафедри ТМФВіС