Розширення співпраці Хмельницького національного університету з Технічним університетом у Дрездені

26 квітня відбулася онлайн зустріч між представниками Хмельницького національного університету та Технічного університету в Дрездені, яка об’єднала факультети інформаційних технологій і відділи міжнародних зв’язків обох університетів. Тордіс Комбрінк представниця факультету комп’ютерних наук Технічного університету в Дрездені показала презентацію факультету та ознайомила усіх присутніх із науковими напрямками і поточними проектами факультету. Представниця звернула увагу на можливості факультету та внески в галузь комп’ютерних наук.

У свою чергу представники Хмельницького національного університету Сергій Лисенко, професор кафедри комп’ютерної інженерії та інформаційних систем, Павло Радюк, старший викладач кафедри комп’ютерних наук, Віра Тітова, доцент кафедри кібербезпеки поділилися цінними інсайтами щодо сильних сторін нашого закладу, наукових інтересів та спеціалізацій. Презентації викладачів не лише підкреслили академічну міць кожної кафедри, але й поклали основи для визначення синергій та областей спільного інтересу для майбутньої співпраці.

Петер Розенбаум, начальник відділу міжнародних зв’язків Технічного університету в Дрездені, запропонував ряд шляхів співпраці між університетами, включаючи обмін студентами та викладачами, спільні наукові дослідження та організацію спільних заходів і подій.

Проректор з науково-педагогічної роботи Катерина Скиба наголосила на вже існуючу успішну співпрацю між закладами, а саме проєкт Erasmus+ «Концепції для освіти моди в Україні» (3D4U) та проєкт Horizon Europe «Україна на шляху до вуглецевої нейтральності» (U_CAN).

Зустріч стала платформою для розширення співпраці, розвитку діалогу та покладення основ для майбутніх партнерств між факультетами комп’ютерних наук обох університетів.

Інформація відділу міжнародних зв’язків