«Ми можемо не знати тих людей, яких врятує ця сітка, але ми можемо сьогодні зробити щось для Перемоги!»

У місті Хмельницькому працюють різні локації, де кожен може долучитися до плетіння маскувальних сіток для наших захисників та внести свою лепту у нашу Перемогу. Зокрема, спорткомплекс Хмельницького національного університету перетворився на штаб створення маскувальних покриттів ще з перших днів повномасштабної війни. Тоді сотні містян долучилися до процесу виготовлення сіток у спорткомплексі ХНУ. Там панувала справжня патріотична атмосфера. Процес виготовлення тут поділяється на основні етапи: нарізка тканини та безпосередньо плетіння маскувальної сітки. Усіх новачків, які не вміють плести, тут навчають вже більш досвідчені волонтери. За словами координаторки, потреба у маскувальних сітках нині навіть більша, ніж раніше, – потрібно маскувати і нову техніку, і позиції та бліндажі.

Тому студенти, викладачі та співробітники Хмельницького національного університету постійно активно долучаються до цього процесу. Упродовж вересня, жовтня та листопада у спорткомплексі було людно, чулися розмови молоді і найголовніше, студенти плідно працювали! Адже маскувальні сітки – це важливі речі в зоні бойових дій. Обійтися без них захисники не можуть.

«Працюємо і наближаємо нашу перемогу, плетемо для наших захисників, для наших хлопців, щоб скоріше нам перемогти», – переконані наші юнаки та дівчата, які заплітають у вузлики своє найзаповітніше бажання.

«Це наша допомога і обов’язок перед військовими, які нас захищають. Це найменше, що ми можемо зробити у такий складний для нашої країни час», – стверджують наші студенти.

Щиро дякуємо усім студентам, співробітникам, кураторам, викладачам, заступникам деканів із виховної роботи, деканам усіх факультетів Хмельницького національного університету, які виготовили вже велику кількість маскувальних сіток!

Українська нація сьогодні – це величезна міцна сітка, сплетена з десятків мільйонів маленьких, але вкрай важливих клаптиків!

Кожен з нас – малесенький шматочок, але усі ми разом – велика сила!

Долучитися до плетіння маскувальних сіток у спорткомплексі можна з 9 до 19 години. Чекають тут кожного та кожну, хто хоче допомогти!

Department of Educational Work