Нові люди – новий досвід

Саме під таким девізом в місті Києві 15-16 листопада відбувся Всеукраїнський студентський форум «МОЛОДЬ – ДЛЯ УКРАЇНИ. УКРАЇНА – ДЛЯ МОЛОДІ». Хмельницький національний університет представила студентка 2 курсу гуманітарно-педагогічного факультету, член первинної профспілкової організації студентів та голова студентської ради гуманітарно-педагогічного факультету Каріна Гречана. «Це безцінний досвід та честь побувати на такій крутій зустрічі. Я безмежно вдячна організаторам заходу ,а саме Первинній профспілковій організації освіти та науки України за такий івент, який точно запамʼятається надовго», – зауважує Каріна Гречана.

Перший день Всеукраїнського форуму “МОЛОДЬ – ДЛЯ.УКРАЇНА – ДЛЯ МОЛОДІ” був насичений емоціями, корисною інформацією, цікавими людьми.

Під час роботи дискусійної панелі “Україна-країна для молоді” разом з Олександром Яремою – державним секретарем Кабінету Міністрів України, Тетяною Бережною – заступницею Міністра економіки України, Дарією Марчак – першою заступницею Міністра соціальної політики, Владиславом Яцуком – заступником Міністра молоді та спорту України, Володимиром Бугровим – ректором КНУ імені Тараса Шевченка та колегами з усіх куточків України проговорили ключові позиції, механізми та дії відповідних відомств із метою забезпечення майбутнього для молоді в умовах війни та воєнний час.

На дискусійну панель “Що чекає на студента після завершення навчання в університеті” було запрошено до обговорення представників ринку праці: Артура Міхна – співзасновника і CEO Work.ua, (http://Work.ua/) Юрія Баланюка – голову Національного агентства кваліфікацій, Олену Колеснікову – голову Комітету сталого розвитку Федерації роботодавців України, Ярину Ключковську – директорку з комунікацій компанії з пошуку роботи Work.ua, Шубіна Олександра – заступника голови Федерації профспілок України. Саме ці люди поділилися власним досвідом, та своїм баченням процесу працевлаштування молоді. Дали цінні поради щодо презентації себе як “особистісного бренду” перед роботодавцем, адже студенту-випускнику не завжди легко подати себе так, щоб отримати якісні умови праці та відповідну винагороду за свої скіли та знання. Також не можна не згадати неповторну Інну Добровольську, яка поділилася своєю історією успіху «Від Голови профбюро до Генерального директора» та своїм виступом надихнула студентство до нових звершень.

Та більш за все усі чекали практичну панель “Молодь знає про свої можливості і захищає свої права”, бо саме під час діалогу та обговорення мали змогу підняти найболючіші питання: щодо стипендіального забезпечення, недофінансування і з чим воно повʼязане, і на кого лягає відповідальність за це, а також питання реформування освітнього законодавства. Дякуємо Олегу Шарову – Генеральному директору Директорату фахової передвищої, вищої освіти МОН за змістовні та чесні відповіді.

На завершення першого продуктивного дня представники студентської спільноти обмінялися досвідом роботи студентських профкомів та відвідали психологічний тренінг “Ментальне здоровʼя студентських лідерів: бути в ресурсі”. Третій день – заключний – був не менш вражаючий та наповнений щирими і класними емоціями, була найбільша комунікація з представниками-колегами зі всіх куточків України. Усі учасники після закінчення форуму отримали сертифікати.

Student Council
Department of Educational Work