24 вересня — День машинобудівника

Машинобудування — це базова галузь економіки будь-якої розвиненої країни, її серце, а також найважливіша галузь промисловості. Це промисловий і інтелектуальний потенціал, адже саме машинобудуванню належить важлива роль у прискоренні науково-технічного прогресу.

В Україні дату професійного свята працівників машинобудування і приладобудування «…на підтримку ініціативи працівників машинобудування і приладобудування України…» встановлено на четверту неділю вересня згідно з Указом Президента України «Про День машинобудівника» від 8 вересня 1993 року.

День машинобудівника — це професійне свято тих, хто працює на підприємствах машинобудування — інженерів, конструкторів та робітників, а також для тих, хто мріє стати машинобудівником. Їхня робота особливо цінна зараз, під час військової агресії, коли виготовлення зброї є критично важливим для збереження нашої країни.

Вітаємо колектив кафедри технології машинобудування, факультет інженерії транспорту та архітектури, а також студентів, випускників та колег із професійним святом. Бажаємо неймовірних сил, геніальних ідей, раціонального використання ресурсів, гармонійної роботи та величезних успіхів! Нехай швидше настане мир і впевненість у завтрашньому дні прийде в кожен дім!