Популяризація науки та техніки в індустрії моди

22 вересня 2023 року в музеї «Історія та сучасність техніки» Хмельницького національного університету було проведено практичну роботу «Виставкова діяльність в індустрії моди» з навчальної дисципліни «Вступ до фаху» для студентів 1-го курсу освітньої програми «Індустрія моди в легкій промисловості».

П’ять тематичних залів із численними стендами та експонатами представляють окремі періоди розвитку технічних засобів людства, починаючи зі стародавніх часів і до сучасності. Відвідувачі мали змогу побачити, як поступово удосконалювалися механічні предмети в побуті, військовій справі, сільському господарстві та в галузі швейних та ткацьких машин. Це дало змогу студентам отримати більше знань про технологічну еволюцію та її взаємозв’язок із різними сферами життя.

Особливий інтерес студентів викликала експозиція, присвячена Студентському Будинку моделей, що відображає не тільки творчий потенціал студентів, але й відіграє важливий аспект вищої освіти у сфері моди, дизайну та виставкової діяльності. Зала музею, представлена як творче просторове дійство з витонченим дизайном, створює ідеальну атмосферу для підсилення вражень від експозиції і підкреслення важливості креативності в сучасному мистецтві та дизайні.

Така організація занять поза межами навчальних аудиторій, дозволяє студентам розвивати свої творчі та професійні навички, спрямовує до інновацій та створення унікальних речей. Також є важливим кроком у підготовці молодих фахівців до майбутньої кар’єри в сучасній індустрії моди.

Висловлюємо щиру подяку директору музею Ігорю Вишквару за можливість проведення заняття у такому цікавому та захоплюючому середовищі.

Кафедра індустрії моди в легкій промисловості