Кафедра технології та конструювання швейних виробів зустрічає гостей

6 листопада кафедра технології та конструювання швейних виробів Хмельницького національного університету радо приймала гостей: студентів та викладачів Калинівського технологічного технікуму, а також учнів і керівника Хмельницької дитячої школи мистецтв. Гості ознайомились із матеріально-технічною базою, професорсько-викладацьким складом кафедри та науково-педагогічними доробками викладачів. Але основною метою відвідування кафедри були майстер-класи: «Особливості проектування авторських колекцій одягу» та «Cучасне швейне обладнання фірми «Jack», які провели доценти кафедри, кандидати технічних наук Краснюк Л.В. та Засорнова І.О.

У ході майстер-класів гостям були продемонстровані творчі напрацювання колективу кафедри у напрямку виготовлення авторських колекцій одягу. Доцент Краснюк Л.В. провела навчання по особливостям створення одягу з позиції розуміння його як художньо-прикладного твору, що несе в собі образність, виразність та авторську індивідуальність.

Використовуючи як приклади колекції, створені студентами кафедри ТКШВ, які приймали участь у різноманітних конкурсах молодих дизайнерів, гостям розповіли про особливості образно-асоціативного методу художнього проектування в напрямку створення естетичного, виразного, стильного одягу, що допомагає відобразити індивідуальність носія і відповідає вимогам модних тенденцій.

Далі гостям була представлена нещодавно відкрита на кафедрі навчально-наукова лабораторія «Технологій і моди». Новітнє швейне обладнання лабораторії надано провідною китайською фірмою «Jack» та офіційним представником фірми в Україні – компанією «SOFTORG».

Доценти кафедри Засорнова І.О., Мица В.В. та майстер виробничого навчання Хасанова О.В. провели майстер-клас на тему: «Сучасне швейне обладнання фірми «Jack». Викладачів, студентів та учнів ознайомили із останніми новинками в галузі обладнання легкої промисловості, а саме: 3-х голковою плоскошовною машиною ланцюгового стібка Shing Ling VG-999-356 для пришивання еластичної тасьми в чоловічих боксерах, найновішою універсальною машиною човникового стібка з автоматичними функціями та голосовим інтерфейсом Jack А5, краєобметувальною машиною нового покоління Jack Е4 та іншим обладнанням.

Усім учасникам навчального заходу були вручені сертифікати про проходження майстер-класів: «Особливості проектування авторських колекцій одягу» та «Сучасне швейне обладнання фірми «Jack».

На закінчення зустрічі проведено екскурсію в університетському музеї «Історія та сучасність техніки», де гості з цікавістю ознайомились з численними експонатами, що демонструють розвиток техніки від давнини до наших часів.

Проведення подібних навчально-ознайомчих заходів надає широкі можливості популяризації спеціальності «182 – Технології легкої промисловості», сприяє зміцненню творчої співпраці кафедри ТКШВ із профільними навчальними закладами, а також заохочує молодь до вступу в Хмельницький національний університет.

к.т.н., доценти Олександр Троян, Лариса Краснюк
відповідальна за навчально-наукову лабораторію “Технологій і моди”,
к.т.н., доцент Ірина Засорнова