Студенти Хмельницького національного університету відвідали ТОВ «Т-Стиль», м. Рівне

У листопаді студенти спеціальностей хімічна технологія та інженерія, природоохоронні хімічні технології, міжнародні економічні відносини, міжнародна логістика та митна справа відвідали найбільше текстильне підприємство України та Східної Європи ТОВ «Т-Стиль» м. Рівне.

Директор підприємства Галина Коробка ознайомила студентів з напрямками роботи підприємства, організацією виробничого процесу та основними технологічними процесами виготовлення текстильних виробів. Під час екскурсії студенти ХНУ дізналися багато цікавого про виробництво   тканин  різного  типу:  кулірка,  піке,  плюшева  тканина,  інтерлок,  резинка  (рубчик  та  рібана),  двонитка,  тринитка, а  також  готового  одягу  з  цієї  тканини під торговою маркою «Goldi». Особливо вразило студентів сучасне обладнання з виробництва джинсових виробів, яке було встановлено на підприємстві влітку.

Керівник відділу кадрів розповіла про можливості проходження практики, поєднання стажування з навчальним процесом студентам спеціальностей хімічна технологія та інженерія, природоохоронні хімічні технології, міжнародні економічні відносини, міжнародна логістика та митна справа, адже процес виготовлення та реалізації одягу українського національного виробника льонокомбінат «Goldi», потребує кваліфікованих фахівців у 26 містах України, де представлені магазини торгівельної мережі.

Під час екскурсії студенти переконалися у актуальності обраних спеціальностей, знання з яких є необхідними для конкурентоспроможності на ринку праці.

Науковці Хмельницького національного університету з 2011 року успішно співпрацюють з фахівцями підприємства, студенти мають чудову можливість проходження виробничої практики з перспективою працевлаштування.

Багаторічна співпраця з ТОВ «Т-Стиль» надає можливості вивчення сучасних технологій виготовлення та реалізації текстильних виробів, мотивує студентів до навчання та розвитку, сприяє міжнародному співробітництву, зростанню економіки і розвитку легкої промисловості України.

К.т.н., доцент кафедри хімії та хімічної інженерії Ольга Параска,
Д.е.н, завідувач кафедри міжнародних економічних відносин Дмитро Васильківський