Екскурсія кафедри технології та конструювання швейних виробів на швейне підприємство “Аржен”

Кафедра технології та конструювання швейних виробів Хмельницького національного університету не один рік поспіль співпрацює з провідними швейними підприємствами міста. Така співпраця надає можливість студентам покращити свої професійні навички під час проходження виробничих та переддипломних практик, а також пізнавальних екскурсій.

В межах вивчення дисципліни “Основи технології виробів” студенти гр. ШВ-16-1 та викладач кафедри к.т.н., доцент Засорнов О.С. 13 листопада відвідали швейне підприємство “Аржен”.

Підприємство спеціалізується на виготовленні молодіжного одягу із багатьох видів матеріалу та трикотажу. Працівники підприємства представили студентам асортимент виробів, який може задовольнити вимоги навіть найбільш вибагливих споживачів. Відповідні спеціалісти слідкують за тенденціями моди та впроваджують їх при створені нових моделей одягу.

Студенти ознайомились із обладнанням та роботою підготовчого, розкрійного, швейних цехів та дільниці виконання міжопераційної та кінцевої волого-теплової обробки.

Велику зацікавленість викликала у студентів дільниця вишивання виробів та обладнання, на якому її виконують.

Також студенти мали можливість детально ознайомитись з характеристиками машин універсального, спеціального та напівавтоматичного призначення.

Професорсько-викладацький склад кафедри ТКШВ наполегливо працює над підвищенням рівня професійних здібностей студентів. Для цього в навчальному процесі застосовуються прогресивні форми навчання, такі як проведення майстер-класів, вебінарів, презентацій, екскурсій тощо.

Регулярно поповнюється матеріально-технічна база, оновлюється зміст навчально-методичних матеріалів. Як результат — випускники кафедри ТКШВ високоякісні спеціалісти, які користуються попитом та займають інженерні посади на провідних швейних підприємствах нашої країни та за її межами.

к.т.н., доцент Олександр Засорнов,
к.т.н., доцент Ірина Засорнова