Екскурсія містом

Студенти першого курсу кафедри технологічної та професійної освіти і декоративного мистецтва спеціальностей «Образотворче мистецтво, декоративне мистецтво та реставрація», «Середня освіта. Трудове навчання та технології» та «Професійна освіта. Технологія виробів легкої промисловості» традиційно мають змогу в останні дні вересня ознайомитися з історією міста Хмельницького, адже не всі з них є хмельничанами. І навіть ті, хто вважає себе хмельничанином, не завжди знають своє місто досить добре. Адже тут чимало культурних пам’яток.

Екскурсію, як завжди, проводив український журналіст, краєзнавець, поет, фотограф, колекціонер, член Національної спілки журналістів України та Хмельницької міської літературної спілки «Поділля» – Байдак Ігор Миколайович.

Основний маршрут – вулиця Проскурівська (колись Олександрівська на честь царя Олександра І)

Чи знали ви як називалася найстаріша вулиця в Хмельницькому? Де побудували перший магазин? А чи бачили драконів, які охороняють верхівки будинків? Це і багато іншого було новинкою для студентів.

Байдак І.М. розповідає про визначні місця м. Хмельницького

Цікава розповідь екскурсовода здружила студентів кафедри, дала змогу познайомитися один з одним ближче. Студенти були вдячні і приємно вражені за незнані сторінки історії міста.

Завершення екскурсії біля школи іконопису «Нікош»

К.т.н., доц. Селезньова А. В.