Студенти спеціальностей «Публічне управління та адміністрування» та «Менеджмент» побували у Хмельницькій обласній раді

Нинішня соціально-економічна та політична ситуація в нашій державі зумовлює необхідність розробки шляхів поліпшення та стабілізації соціальних процесів у ній, потребу забезпечення якісної підготовки управлінських рішень, спрямованих на відтворення та примноження інтелектуального й трудового потенціалу України. Перспективи збереження і накопичення такого потенціалу нерозривно пов’язані з процесами соціалізації та соціально-економічної інтеграції молоді, зокрема її найбільш активної та прогресивної частини – студентства, у суспільне життя.

У зв’язку з відкриттям нової спеціальності «Публічне управління та адміністрування» на базі двох кафедр Хмельницького національного університету, актуальністю посилення практичної підготовки студентів викладачі і вихованці зазначених кафедр, а саме кафедри економіки, менеджменту та адміністрування (Євгенія Шелест, Геннадій Капінос, Ольга Баксалова) та кафедри менеджменту, адміністрування та готельно-ресторанної справи (Ірина Сокирник, Тетяна Томаля), 23 квітня цього року побували на екскурсії у Хмельницькій обласній раді.

Під час екскурсії студенти ознайомилися з діяльністю обласної ради, депутатського корпусу та роботою виконавчого апарату облради.

Учасники екскурсії побували у залі засідань ради, де відбуваються засідання постійних комісій та інші важливі заходи.

Також викладачі та студенти ХНУ мали можливість потрапити до сесійної зали Хмельницької обласної ради, де депутати шляхом голосування реалізують свою головну функцію – прийняття рішень.

Особливо цікавим було спілкування молоді з головою облради Михайлом Загородним, який закликав студентів старанно навчатися та наполегливо працювати для подальшого розвитку Хмельницької області та усієї України.

Від керуючого справами виконавчого апарату облради Валентини Поліщук студенти дізналися про історію утворення області, її герб та прапор, особливості проведення засідань депутатських комісій, фракцій та груп, засідань ради, де приймаються рішення з різних сфер суспільного життя Хмельницької області.

Крім того, студентам надали можливість відчути себе на місці депутатів Хмельницької обласної ради, у кріслі голови та його заступників.

На завершення зустрічі студенти мали змогу зробити фото на згадку про перебування у стінах Будинку рад.

Екскурсія у Хмельницькій обласній раді викликала безліч позитивних емоцій у її учасників, тому викладачі та студенти ХНУ висловлюють щиру вдячність голові облради Михайлу Загородному, а також керуючому справами виконавчого апарату облради Валентині Поліщук за змістовний та інформативний захід.

Кафедра економіки, менеджменту та адміністрування
Кафедра менеджменту, адміністрування та готельно-ресторанної справи