Стажування в програмі Community Solutions Program за підтримки Ради міжнародних наукових обмінів

Протягом чотирьох місяців, к.е.н., викладач кафедри міжнародних економічних відносин Левченко Марія Олександрівна брала участь в програмі професійного стажування та розвитку Community Solutions Program, що відбувається за фінансової підтримки Ради міжнародних наукових обмінів (IREX) та Державного Департаменту США.

IREX – це міжнародна неприбуткова організація, що адмініструє інноваційні програми для розвитку лідерського потенціалу з метою покращення якості освіти, посилення впливу незалежних ЗМІ та сприяння розвитку плюралістичного громадянського суспільства.

Стажування проходило на базі Університету Джорджа Мейсона у м. Вашингтон, Університету Флориди в м. Гейнсвіл, а також в недержавній організації Рівер Фенікс (River Phoenix Center for Peacebuilding).

Протягом періоду стажування, Марія Олександрівна брала участь в міжнародних конференціях та тренінгах, що були присвячені розвитку міжнародної співпраці в сфері науки, а також мала змогу відвідувати лекції та семінари викладачів, які працюють в інноваційному середовищі розвитку освіти.

Стажування проходило під категорією проекту “Наука для глобальної взаєморозуміння”. Глобальне розуміння має вирішальне значення для миру та сталого розвитку, оскільки воно сприяє залученню людей та місцевих громад до обміну знаннями для дій та змін поведінки. Саме тому, Марія Олександрівна мала змогу виступити, як запрошений спікер під час панельної дискусії в коледжі освіти в Університеті Флориди разом з іншими викладачами, які беруть участь у міжнародних програмах обміну, навчання та досліджень, включаючи програму Фулбрайта.

Університет Флориди, крім того, що він є одним з топ- десяти найкращих університетів США, також є навчальним закладом, в якому навчаються понад 6,6 тисяч іноземних студентів з більш ніж 150 країн.

Також, Марія Олександрівна мала змогу попрацювати з проф. Мутхусамі Кумараном, який викладає курс “Міжнародні перспективи неприбуткових організацій”. Цей курс дає навики розуміння діяльності неприбуткових організацій і їх взаємодії з місцевою владою та громадою.

По завершенню стажування, в м. Вашингтон відбулась завершальна конференція, на якій молоді лідери з 53 країн світу представили презентації чотирьох місяців роботи та обговорили перспективи взаємодії науки, влади та суспільства. Доповідь представлена Марією Олександрівною отримала схвальні відгуки та буде розміщена у вільному доступі на сайті Ради з міжнародних наукових обмінів.

З повагою,
кафедра міжнародних економічних відносин