“Ефективна співпраця-відмінний результат”. Зустрічі студентів із потенційними роботодавцями

У Хмельницькому національному університеті в рамках заходів, спрямованих на допомогу в пошуку першого місця роботи студентам і випускникам вишу, тривають зустрічі представників студентства з потенційними роботодавцями. Фахівці із підприємств та установ області під час розмов зі студентською молоддю ознайомлюють студентів із вимогами, які висуваються до кандидатів, що претендують на заміщення вакантних посад. Також йдеться про професійні компетентності, якими мають володіти молоді фахівці. Студентів знайомлять із діяльністю компаній, розповідають про умови праці та про перспективи, які відкриваються перед тими, хто вирішить розпочати там трудову кар’єру.

15 листопада представники Відділу інформаційного менеджменту та працевлаштування разом з факультетом інженерної механіки провели круглий стіл з роботодавцями Хмельницької області для випускників спеціальності підготовки «Комп’ютерні технології в машинобудуванні», «Комп’ютерне проектування та дизайн верстатного обладнання» і «Комп’ютерні формоутворюючі технології та проектування інструментів», «Матеріалознавство. Відновлення та технічний сервіс автомобілів».

Підприємства презентували і пропонували вакансії: Генеральний директор ТОВ Завод “АтонМаш” Головня Станіслав Йосипович, Менеджер з персоналу міжнародної компанії “Флекс” Мазур Ольга Василівна, Менеджер з управління персоналу заводу ВАТ “Темп” Лесюк Олександр Петрович , Начальник відділу кадрів ДП “Новатор” Пащенко Людмила Олександрівна, Начальник відділу кадрів АТ «Хмельничина-АВТО» Бондарчук Сергій Володимирович.

У ході зустрічі обговорено питання про нові підходи та форми роботи, студенти отримали інформацію про відкриті програми з працевлаштування, стажування, проходження практики. Присутніми на зустрічі представниками підприємств було озвучено наявні вакантні робочі місця для випускників університету.

Важливою для всіх учасників частиною зустрічі стала можливість обговорити всі актуальні питання. Так студентів цікавила перспектива розвитку на підприємстві, міжнародні стажування, залучення до закордонних відряджень, конференцій, права та обов’язки, які отримують практиканти під час стажування, соцпакет, рівень зарплати, тощо. Наприкінці зустрічі роботодавці запросили охочих з числа студентів пройти стажування на їхніх підприємствах.

Після завершення заходу начальник відділу, Косіюк Микола Миколайович, від імені всіх присутніх подякував представникам підприємств за цікаву та корисну розмову. Він висловив сподівання, що такі зустрічі з майбутніми роботодавцями незабаром відбудуться й на інших факультетах ХНУ.

Аналогічний захід відбувся 16 листорада на факультету програмування та компютерних і телекомунікаційних систем. Учасники дискусії обговорили шляхи вирішення питання працевлаштування студента – випускника, що прагне розвиватись в тій чи іншій сфері. Під час зустрічі, відбулись презентації компаній, а також обговорення актуальних питань.

Варто відзначити, що ці західи цікаві не тільки слухачам магістратури, а й студентам 2-3 курсів. Вони від самого початку навчання у виші уже ознайомлені з тим, які перспективи відкриваються перед випускниками та про конкретні кроки, які необхідно зробити на шляху до успішної кар’єри.

А також, напередодні, для студентів третіх курсів, Відділом інформаційного менеджменту та працевлаштування були проведені презентації фірм та підприємств, які пропонують студентам часткову зайнятість, наприклад, «Нова пошта» – українська компанія, що забезпечує сервіс експрес-доставки документів, вантажів і посилок для фізичних осіб та бізнесу, і яка прагне залучаючи до роботи людей, здатних розкрити свій потенціал.

Також, Відділом інформаційного менеджменту та працевлаштування для студентів факультету технологій та дизайну, організовується екскурсія на підприємство ТОВ «Т-Стиль» (Goldi). На сьогодні підприємство є лідером у галузі легкої промисловості України за обсягами виробництва і темпами розвитку. Підприємство впроваджує найновітніші технології у виробництві, все це можна побачити на власні очі, завітавши на фабрику.

Відділ інформаційного менеджменту та працевлаштування