Участь студентів спеціальності «Політологія» у роботі «Школи молодого політика»

В рамках роботи «Школи молодого політика» студенти спеціальності «Політологія» Денис Нижник, Олександр Маліновський, Богдан Остапчук, Олександра Котик, Анжела Біга і Павло Констанчук пройшли відбір для участь у проекті підготовки молоді до активної політичної діяльності, організованому Міжнародним Республіканським Інститутом (IRI), за підтримки Агентства Сполучених Штатів з Міжнародного Розвитку (USAID).

Платформа дає змогу українцям дізнатися більше про цінності демократії та ефективне управління і водночас покликана розширювати можливості як громадян, так і урядовців з метою розбудови демократії в Україні та сприяння реформам належного врядування. Молодіжні програми МРІ мають на меті залучення молоді до мирної участі в політичному процесі і підготовку наступного покоління політичних, державних та громадських лідерів.

Заняття розпочалися 23 вересня і включають практичне навчання, спілкування з кращими тренерами та громадськими експертами з політичного лідерства, сучасних комунікацій та особистого розвитку. Семінари передбачають високий рівень інтерактивності, утворення команд та роботу у групах над спільними проектами. Упродовж п’яти тижнів майбутні політологи набуватимуть необхідних знань та навичок для більш ефективного залучення до роботи у сфері управління та долучаться до проектів, які допомагають поліпшити життя їхніх громад.

Найактивніші учасники «Школи молодого політика», які виявили максимальну ініціативу щодо реалізації набутого завдяки цим програмам досвіду в своїх громадах і організаціях, обираються МРІ для участі в навчальних поїздках до країн колишнього радянського блоку, які тепер є державами-членами Європейського Союзу. Ці навчальні поїздки націлені на отримання передового досвіду для проведення демократичних реформ, а також показують приклади того, чого можна досягти в Україні.