Взаємодія університету з Головним управлінням Державної казначейської служби України в Хмельницькій області

З огляду на освітні інновації у професійній підготовці фахівців національної кваліфікації за спеціальністю «Облік і оподаткування» й для забезпечення якості освітньої діяльності у серпні 2017 року Хмельницький національний університет виступив з ініціативою до Головного управління Державної казначейської служби України у Хмельницькій області розглянути можливість започаткування співпраці щодо навчальної та наукової діяльності для сприяння сталому розвитку суспільства.

22 вересня 2017 року організовано зустріч студентів факультету економіки і управління з начальником управління Мельничуком Олександром Івановичем та його заступниками Тринос Катериною Степанівною і Майхер Галиною Ростиславівною.

У заході взяв участь д.е.н, професор, перший проректор, проректор з науково-педагогічної та наукової роботи, член-кореспондент Національної академії наук України Войнаренко Михайло Петрович.

На зустрічі були присутні студенти денної форми навчання, які здобувають перший (бакалаврський) рівень вищої освіти за спеціальностями: «Облік і оподаткування» (першого-четвертого курсів), «Фінанси, банківська справа та страхування» (другого та четвертого курсу), «Маркетинг», «Підприємництво, торгівля та біржова діяльність», «Товарознавство і торговельне підприємництво», «Публічне управління та адміністрування» (другого курсу).

Керівництвом служби було презентовано студентам пріоритетні напрямки роботи Державної казначейської служби України і підкреслено значення їх фахової підготовки в галузі обліку і фінансів для модернізації бухгалтерського обліку в державному секторі, зважаючи на те, що працівники служби є випускниками Хмельницького національного університету, більшість з яких отримали освіту за спеціальністю «Облік і аудит».

Начальник управління Мельничук О.І. привітав студентство, підкреслив важливість здобуття глибоких знань і набуття професійної компетенції для становлення їх як фахівців. Він пояснив студентам розуміння ролі, місця, значення й етапів становлення Державної казначейської служби України.

Перший проректор університету передав вітання від ректора університету і особливі слова подяки керівництву служби за підтримку і сприяння у започаткуванні таких заходів як мотиваційних важелів до навчання і працевлаштування випускників університету, які мають достатній потенціал, щоб стати високопрофесійними фахівцями в галузі обліку, контролю, аудиту, оподаткування та фінансів.

Тринос Катерина Степанівна та Майхер Галина Ростиславівна розкрили студентам напрямки діяльності Головного управління Державної казначейської служби України у Хмельницькій області як учасника бюджетного процесу заступники начальника.

Вони безпосередньо представили студентам організаційну структуру, основні завдання і функції управлінь, секторів і відділів установи, а також казначейську систему обслуговування бюджетних коштів, реалізацію облікової політики виконання державного та місцевих бюджетів за умов удосконалення системи бухгалтерського обліку та фінансової звітності в державному секторі з урахуванням вимог міжнародних стандартів бухгалтерського обліку і впровадження міжнародних стандартів фінансової звітності в державному секторі (IPSAS).

Студенти отримали бачення застосування знань та вмінь для управління фінансовими ресурсами в системі органів державного казначейства відповідно до Бюджетного кодексу України на основі ведення єдиного казначейського рахунку, відкритого у Національному банку України. Студенти перебували в атмосфері професіоналізму і високої кваліфікації керівництва Головного управління Державної казначейської служби України у Хмельницькій області, за що висловлюють їм особливу вдячність.

Сторони сподіваються на подальший розвиток відносин за сприянням керівництва державних установ. Розвитком партнерства та співробітництва установ мають стати проходження практики студентів та підвищення кваліфікації (стажування) викладачів факультету економіки і управління Хмельницького національного університету.