Участь студенства кафедри ТМ ТПН у святкуванні Дня міста Хмельницького

24-25 вересня 2017 року у м. Хмельницькому, з нагоди святкування Дня міста, викладачі та студенти кафедри теорії та методики трудового і професійного навчання Хмельницького національного університету брали участь у виставці, присвяченій декоративно-ужитковому мистецтву, з метою популяризації спеціальностей «Образотворче мистецтво, декоративне мистецтво, реставрація» та «Середня освіта. Трудове навчання, технології та інформатика».

Твори декоративно-ужиткового мистецтва представляли викладачі кафедри теорії та методики ТПН Хмельницького національного університету гуманітарно-педагогічного факультету: Корницька Л. А., Лівшун О. В., Хренова В. В., Селезньова А. В., Трачевський В. Г., Яковлєв А. А., які викладають дисципліни художньо-творчого циклу з художньої обробки різних матеріалів. На виставці були представлені роботи не тільки викладачів кафедри, й самих студентів.

Надзвичайно цікаві роботи в техніці макраме, автор яких Нецька Катерина – студентка 2 курсу спеціальності «Образотворче мистецтво, декоративне мистецтво, реставрація», викликали захоплення у відвідувачів виставки, співробітників засобів масової інформації. Оригінально дивилися чудові іграшки, в’язані гачком.

Нецька Катерина – студентка гр. ОДМ-16-1 за творчим процесом виготовлення фенечек у техніці макраме

Студенти гр. ОДМ-16-1 Прибега Тетяна, Мороз Богдана та Нецька Катерина за творчим процесом виготовлення фенечек та брошок із бісеру

Фурман Вероніка (ст. гр. ОДМ-16-1) заохочувала відвідувачів та гостей свята до української народної вишивки, показуючи основні прийоми власноруч.

Студентка гр. ОДМ-16-1 Фурман Вероніка за творчим процесом виготовлення рушника у техніці – вишивка хрестом

Експозиція студентських робіт гр. ОДМ-16-1

Майстер-клас з маркетрі та квілінгу, які проводили студенти гр. ТО-15-1 і ТНм-13-Смучок Юрій і Ушкалова Любов

В рамках свята Міста була представлена виставка робіт декоративно-ужиткового мистецтва студентів кафедри теорії та методики ТПН у техніках: маркетрі, художнє випилювання, художня обробка шкіри, кракле, нитко-цвяхового натягу, печворк, гобеленовій техніці, вишивці і техніці обмотування нитками.

Викладачі кафедри теорії та методики трудового і професійного навчання пишаються своїми працьовитими і талановитими студентами. Хочемо від усього колективу кафедри подякувати нашим студентам за активну участь у популяризації спеціальностей кафедри у рамках святкування Дня міста і побажати кожному творчих успіхів у навчанні і творчості.

Анна Селезньова, к. т. н,
ст. викладач кафедри теорії та методики ТПН