«MEET UP Німецько-українські зустрічі молоді»

У червні відбулась реалізація гранту програми «MEET UP! Німецько-українські зустрічі молоді» за підтримки Міністерства закордонних справ Німеччини, Фонду ім. Роберта Боша та німецького Фонду EVZ.

Участь у реалізації гранту взяли викладачі Хмельницького національного університету: викладач кафедри міжнародних економічних відносин Левченко Марія Олександрівна, викладач кафедри автоматизованих систем і моделювання в економіці Дупляк Ольга Миколаївна та викладач кафедри філософії та політології Левченко Андрій Вікторович.

Метою проекту була інтенсифікація відносин між Україною та Німеччиною, надання підтримки молодим викладачам з України, визначення активної позиції та узагальнення демократичних цінностей для підтримки порозуміння між народами.

В контексті зустрічей була надана можливість спільно опрацювати проекти в сфері історично-політичної та правозахисної освіти, німецько-українських відносин й ненасильницького вирішення конфліктів.

Також випала можливість зустрітися з депутатом Бундестагу Kerstin Steinke (MdB, Die Linke), під час якої обговорювалась перспективи співпраці між нашими країнами з питань освіти та соціальних проектів.

Протягом тижня викладачі нашого університету мали змогу працювати в м. Нордхаузен (Німечинна) з різноманітними соціальними організаціями, фондом пам’яті концептуального табору «Дора», а також з місцевим університетом технологічного спрямування Nordhausen University of Applied Sciences.

Також була зустріч з розробником соціальної платформи SOCIALLOOK – Thomas Rzepus, що створена для соціального захисту населення. Здивувало, що держава бере активну участь у підтримці громад, які є соціально-продуктивними.

В результаті, була розроблена майбутня програма співпраці у різноманітних міжнародних проектах, направлених на імплементацію демократичних цінностей в Україні та залучення студентів університету до інтернаціональних проектів.

Дупляк О. М.,
кафедра автоматизованих систем і моделювання в економіці