Профорієнтаційний захід «Один день з життя кібернетика»

20 квітня 2017 року кафедра автоматизованих систем і моделювання в економіці (АСМЕ) Хмельницького національного університету провела ще одну хвилю проекту «Один день з життя кібернетика».

Цього разу слухачами були учні навчально-виховного комплексу № 2 (НВК №2).

Завідувач кафедри АСМЕ, доктор економічних наук, професор Павло Григорук розповідав про спеціальність, яку випускає кафедра та пояснював, яким чином відбувається економетричне моделювання за допомогою комп’ютерної техніки.

Доцент кафедри АСМЕ, кандидат економічних наук Олена Овчиннікова разом з учнями відтворювала процес зародження ідеї про поєднання природного і штучного (прийняття рішення в мозку людини і перенесення цих процесів на техніку), що стало основою виникнення кібернетики.

Старший викладач кафедри АСМЕ, кандидат економічних наук Ольга Дупляк розказала про процеси створення штучного інтелекту та можливості його застосування як в побуті, так і при наукових дослідженнях.

Учням було цікаво, адже вони мали змогу уявити себе студентами, побувати на справжніх лекціях і отримати уявлення про одну з найпопулярніших на сьогодні спеціальностей – ЕКОНОМІЧНУ КІБЕРНЕТИКУ.

Усі учні отримали сертифікати учасника профорієнтаційного заходу.

Овчиннікова О.Р.,
канд. екон. н., доцент кафедри АСМЕ