НА ЧАСІ – ОБ’ЄДНАННЯ РЕСУРСІВ

Сучасні інформаційні технології дають змогу максимально розширити як пошук документів, так і доступ до них, удосконалити систему надання вторинної інформації про твори друку та їх авторів.

Науково-практичний семінар «Корпоративна діяльність як засіб підвищення ефективності використання ресурсної бази бібліотек вишів та оптимізація бібліотечної праці», який відбувся на базі бібліотеки Хмельницької гуманітарно-педагогічної академії, об’єднав у бажанні розвитку краєзнавчої ресурсної бази представників бібліотек ДВНЗ та обласних книгозбірень Хмельниччини під гаслом Української бібліотечної асоціації «Бібліотек@: знай, мрій, твори!»

У семінарі, який провела НБ ХНУ – головна бібліотека Хмельницького обласного методичного об’єднання бібліотек вищих закладів освіти, взяли участь 35 фахівців з 10 бібліотек Хмельницького та Кам’янця-Подільського. Учасників заходу вітали ректор ХГПА, д-р пед. н., проф. І.М. Шаробура та головний спеціаліст обласного управління культури, національностей та релігій К.А.Чабан.

Учасники обговорили питання діяльності у вже існуючих всеукраїнських та регіональних проектах, прийняли рішення про організацію нової корпоративної БД «Науковці Хмельниччини», яка стане першим етапом формування єдиної краєзнавчої БД про видатних науковців області.

Керівники бібліотек та провідні спеціалісти взяли активну участь у засіданні круглого столу, на якому обговорили важливі для подальшої співпраці питання, зокрема: переведення фондів бібліотек на таблиці УДК згідно з Постановою КМУ «Про припинення використання Бібліотечно-бібліографічної класифікації та впровадження Універсальної десяткової класифікації»; підвищення кваліфікації працівників книгозбірень, зміни в організації проведення атестації бібліотечних працівників та інші питання.

По завершенню роботи семінару учасників заходу привітали студенти Хмельницької гуманітарно-педагогічної академії.

Айвазян О.Б.,
к.іст. н., директор НБ ХНУ,
голова обласного методичного об’єднання бібліотек державних вищих навчальних закладів