Круглий стіл «Гуртожитки: від слів до дії»

У вівторок, 21 березня 2017 року, відбувся круглий стіл щодо студентських гуртожитків із представниками адміністрації університету та студмістечка, профільних структурних підрозділів університету та гуртожитків, студентських самоврядних структур та студентського профспілкового комітету з метою обговорення можливих варіантів покращення житлово-побутових умов проживання у гуртожитках та вирішення нагальних проблем.

Із березня поточного року підвищилась плата за проживання у студентських гуртожитках через зростання тарифів на комунальні послуги. У зв’язку із цим студенти, що проживають у гуртожитках, мають масу питань щодо їх обслуговування. Саме тому подібна робоча зустріч була настільки нагальною. Студентська рада університету попередньо провела опитування серед мешканців гуртожитків, аби під час роботи круглого столу обговорити питання, які найбільше хвилюють наше студентство.

Зустріч розпочав проректор з АГР та виробничого навчання – Фомов Анатолій Дмитрович, який озвучив звіт витрачених коштів на обслуговування студмістечка. Далі перейшли до обговорення проблем у кожному із гуртожитків та шляхів їх вирішення.

Напередодні директор студмістечка – Ночка Юрій Іванович, зробив перевірку усіх гуртожитків, що супроводжувалась фотозйомкою, результати якої було продемонстровано під час зустрічі. У кожному із гуртожитків були висвітлені свої плюси та прогалини – домовились, що останні будуть виправлятися спільними зусиллями.

Обговорення не оминуло теми проведення інтернету в гуртожитках, адже незабаром мешканцям гуртожитків буде доступне самостійне підключення до мережі. Начальник ІКЦ Кльоц Юрій Павлович повідомив, що у першому гуртожитку інтернет-провайдер «Воля» вже завершив усі технічні роботи, тому із 18 березня студенти вже мають змогу укладати договір та підключатись до мережі. Щодо інших гуртожитків, у яких студенти обрали інтернет-провайдера «Х-сіті», наразі триває підготовка до проведення технічних робіт з підключення, які мають завершитись протягом місяця. Декан ФЕУ – Бондаренко Микола Іванович, особисто запевнив, що інтернет буде проведено у кожну кімнату 3-го гуртожитку.

Загалом зустріч пройшла на достатньо дискусійному рівні, проте не менш результативно для усіх сторін. Дякуємо адміністрації за швидке реагування та виконання різноманітних прохань і пропозицій студентів, а студентам – за активність та ініціативність! Студентська рада сподівається, що усі висловлені пропозиції та скарги будуть дійсно взяті до уваги!

Student Council
of Khmelnytskyi National University