Миколай прийде до кожного

Робити добро та дарувати посмішки так легко. У цьому вкотре переконались волонтери Студентської ради Хмельницького національного університету!

Кожен, хто прокинувся святкового ранку, знайшов під подушкою чи то цукерку, чи мандаринку; або ж здоров’я родини чи хороший настрій на тиждень. Проте, не всі прокинулись вдома. Є дітки, які провели не одну ніч у лікарні… але це ж все одно дітки, які хочуть казки. Саме тому 19 грудня волонтери Студентської ради Хмельницького національного університету завітали у кожне відділення Хмельницької міської лікарні до малечі, що перебуває на лікуванні, з солодкими подарунками. Святий Миколай з помічниками приніс радість 350-ом діткам, а вони, в свою чергу, отримали бажаний подарунок і прошепотіли заповітне бажання на вушко Святому Миколаю. Ці іскри в очах, усмішка і ще такі чисті думки зустрічали волонтерів в кожній палаті, гріли своїм теплом та надією на світле майбутнє . Звістка, що Святий Миколай завітав у лікарню, швидко розійшлась серед дітей. Це приголомшливе відчуття, що ти приносиш радість, не покидало волонтерів до кінця вечора. Діти вибігали у коридор, шепотілись між собою і розказували віршики, щоб отримати подарунок. У такі моменти хочеться творити добро і робити для когось казку хоча б на один день.

Також волонтери влаштували справжнє свято для вихованців Солобковецької спеціалізованої загальноосвітньої школи-інтернату з фізичними та розумовими вадами розвитку, організувавши благодійну поїздку 20 грудня. Ігри, розваги, пісні та хороводи, танцювальний флешмоб, солодкі подарунки від Миколая – все це викликало такі щирі посмішки на обличчях малечі та вдячність вчителів за небайдужість до їхніх вихованців. Ця дітвора така жвава, така життєрадісна, що ніхто з нас не в змозі повірити, що доля зіграла з цими дітками у такий злий жарт…

Після закінчення акції молоді волонтери, ніби ті енерджайзери, отримавши заряд позитивної енергії вдячності від малечі, щасливі та трішки втомлені розійшлись по своїх домівках, щоб незабаром зібратись знову для чергової хорошої справи. Активісти Студентської ради стверджують, що мають достатньо часу та наснаги для благодійності та допомоги діткам, і закликають усіх небайдужих приєднуватись!

Дякуємо кожному, хто долучився до проведення акції. Особливо студентам, котрі не пошкодували декілька гривень задля цих щирих посмішок!

Щиро вітаємо всіх Вас із Новим роком та Різдвом Христовим, що наближаються. Нехай ці свята – вісники оновлення, мрій і сподівань – принесуть Вам і Вашим родинам мир, добро і достаток!

Student Council
of Khmelnytskyi National University