Святий Миколай для діток Куявського психо-неврологічного санаторію

Дев’ятнадцяте грудня – День Святого Миколая. Це найбажаніший день для кожної дитини. Ще напередодні свята малята пишуть листи із побажаннями та кладуть їх під подушку або у поштову скриню та з глибокою надією очікують того чарівного дня. У ніч перед святом дітлахи згадують усі свої гарні та не зовсім гарні вчинки, адже всі добре знають, якщо поганих вчинків буде більше, замість подарунку під подушкою буде вербова різка. Ця різочка буде своєрідним попередженням, приводом подумати над своєю поведінкою.

Проте, не усі діти мають змогу отримати подарунки у цю чарівну ніч. Студенти та викладачі кафедри соціальної роботи та соціальної педагогіки Хмельницького національного університету завітали до Куявського психо-неврологічного санаторію, що у селі Соснівка, Ярмолинецьго району, для того, щоб подарувати частинку свята дітям, які перебувають на лікуванні.

Власними силами студенти спеціальності «Соціальна педагогіка» збирали м’які та солодкі подарунки дітям, складали сценарій свята та розігрували виставу.

Дітлахи тепло прийняли гостей, радо з ними спілкувалися, гралися. Малеча розповідала вірші та співала пісні для Святого Миколая. Танцювали разом з Ангелами та жартома сварила Чортинят.

«Ми не вперше створюємо свято для діток» – розповідає студент третього курсу Кухар Артур – «Це вже можна сказати стало нашим хобі, а найбільша дяка за проведену роботу, це звісно дитячий сміх та усмішки, адже коли бачиш щасливу дитину то на душі відразу стає тепло».

Свято вдалося на славу, діти залишилися задоволеними, багато сміялися та запрошували Миколая повернутися до них наступного року, у свою чергу Святий Миколай пообіцяв завітати до них знову.

ст. гр. СП-14-1 Фабіян Ю.
доцент кафедри СРСП Рабійчук С.О.
ст. викладач кафедри СРСП Гудзь Т.О.