Інформаційно-просвітницький семінар до Міжнародного дня боротьби за скасування рабства

Міжнародний день боротьби за скасування рабства відзначається щорічно 2 грудня. Дата обрана не випадково, саме 2 грудня 1949 року Генеральна Асамблея ООН прийняла Конвенцію про боротьбу з торгівлею людьми і з експлуатацією проституції третіми особами.

Метою цього Дня є викорінення таких сучасних форм рабства як: торгівля людьми, сексуальна експлуатація, найгірші форми дитячої праці, шлюби з примусу, продаж наречених, передача у спадщину вдів та насильницьке вербування дітей для їх використання у збройних конфліктах.

Саме тому, кафедрою соціальної роботи та соціальної педагогіки Хмельницького національного університету спільно з Управлінням молоді та спорту Хмельницької ОДА, Департаментом соціального захисту та ГО «Есперо» було організовано та проведено семінар на тему «Протидія торгівлі людьми» .

Розпочав семінар доцент кафедри соціальної роботи і соціальної педагогіки, кандидат психологічних наук Бриндіков Юрій Леонідович. Він розкрив основні причини виникнення та розповсюдження проблеми торгівлі людьми в сучасному світі.

Проводив семінар на основі конкретних фактів та багатого досвіду голова ГО «Есперо» Вадим Яцишен.

Вадим Яцишен, також підготував для студентів контактну інформацію, контакти за якими можна дізнатись максимум інформації у разі якщо Ви вирішили поїхати за кордон.

Під час семінару були обговоренні ключові моменти на які варто звертати увагу, що б не потрапити у трудове рабство за кордоном.

Для легальної роботи за кордоном необхідно мати :

• дійсний закордонний паспорт;

• відповідну робочу візу;

• трудову угоду (контракт) із закордонним Роботодавцем;

• дозвіл на роботу або дозвіл на перебування.

Підписуйте лише документи, складені зрозумілою для Вас мовою.

ЗБЕРЕЖИ СВОЮ СВОБОДУ – БУДЬ ВІЛЬНИМ!

Гудзь Т.О.
Бриндіков Ю.Л.
Рабійчук С.О.