ЗУСТРІЧ СТУДЕНТІВ ТА НАУКОВЦІВ З ПРЕДСТАВНИКАМИ НІМЕЦЬКОЇ СЛУЖБИ АКАДЕМІЧНИХ ОБМІНІВ DAAD

21 жовтня 2016 р. на базі кафедри практики іноземної мови та методики викладання за сприяння завідувача кафедри, доктора педагогічних наук, професора Бідюк Н. М., під керівництвом доцента кафедри Король С. В. відбулася зустріч студентів та викладачів нашого університету, а також з інших навчальних закладів м. Хмельницького з мовним асистентом DAAD Стівом Науманном та волонтером організації «Акція спокути заради миру» Паулем Рефельдом.

Німецька служба академічних обмінів DAAD є самоврядною організацією вузів Німеччини, куди входять 238 університетів, а також 107 студентських парламентів. DAAD сприяє академічному обміну за різними напрямами. Один напрям – це стіпендії для найкращих. Стіпендійні програми відкриті для багатьох спеціальностей.

Однією з умов участі у програмі обміну є володіння німецькою мовою. Вимоги щодо рівня володіння мовою залежать від намірів та спеціальності заявника: для вивчення гуманітарних, суспільних, а також правничих спеціальностей, як правило, вимагається принаймні добре володіння німецькою мовою. Для природничих та інженерних спеціальностей допускається нижчий рівень володіння німецькою мовою.

Стів Науманн та Пауль Рефельд виступили перед студентами та молодими науковцями з доповіддю щодо навчання у Німеччині та можливостей отримання стипендії на навчання або для проведення наукових досліджень від DAAD.

Після доповіді відбулося електронне тестування onDaf, за допомогою якого визначався рівень володіння іноземною мовою студентів та науковців, які готові подавати документи на стипендії від DAAD. Загалом у тестуванні з німецької та англійської мови брали участь 15 бажаючих з різних навчальних закладів, що планують у цьому році подавати заяви на стипендійні програми від DAAD.

Інформація кафедри практики іноземної мови
та методики викладання