ПЕДАГОГІЧНА ПРАКТИКА – ОДНА З НАЙВАЖЛИВІШИХ СКЛАДОВИХ ПРОФЕСІЙНОЇ ПІДГОТОВКИ МАЙБУТНЬОГО ВЧИТЕЛЯ-ФІЛОЛОГА

У рамках проходження педагогічної практики 31жовтня 2016 року магістри кафедри практики іноземної мови та методики викладання провели відкритий позакласний захід, присвячений одному із наймістичніших свят – Хелловіну.

Хелловін – свято вампірів, відьом, привидів та іншої нечисті – яке ще зовсім недавно святкували лише в США, тепер набуває все більшої популярності в Європі та деяких азіатських країнах. Це також одне із старовинних свят. Його історія нараховує тисячоліття, починаючи від кельтського фестивалю Самайн, яке асоціювалося зі смертю, потойбічним і надприроднім, римського Дня Помони (богині-покровительки плодових дерев) та християнського «Дня усіх святих».

Сьогодні від стародавнього язичницького свята залишились веселі та захопливі традиції. У ніч на 1 листопада прийнято одягатися в костюми нечистої сили та влаштовувати маскаради, ходити від будинку до будинку, випрошуючи гостинці та подарунки, та викрикуючи при цьому: «Солодощі або життя!»

Неможливо уявити Хелловін і без традиційних атрибутів: світильника Джека (вирізаного із гарбуза страхітливого обличчя потойбічної істоти із палаючою свічкою всередині), який приготували студенти групи СОА-16-1 (б), та який став символом нашого свята.

Завдячуючи викладачам кафедри практики іноземної мови та методики викладання Тарасовій О. В. та Рогульській О. О., магістри групи АМЛмб-11-1 Гуцал Вікторія та Гуменюк Олена підготували для студентів-першокурсників інформативне та надзвичайно цікаве свято Хелловіну, яке супроводжувалось пізнавальним відео про походження цього свята, веселими іграми та конкурсами, сценками, кросвордами, пазлами, які дали змогу усім присутнім поринути в атмосферу цього міфічного свята у стінах Хмельницького національного університету.

До того ж, самі студенти підготували безліч цікавих та інформативних презентацій на тему традицій святкування Хелловіну зі всіх куточків світу, стінгазет, у приготування та оформлення яких кожен вклав частинку себе.

Варто також відмітити студентів, які надзвичайно творчо підійшли до участі в заході: студентка групи СОА-16-1 (б) Ліщинська Катерина декламувала один із віршів, присвячених цьому моторошному святу, а також усіх надзвичайно приємно вразив своїм виступом студент тієї ж групи Зайонц Артур, який дуже артистично підійшов до виконання пісні про Хелловін.

Було також надзвичайно приємно спостерігати за тим, як студенти активно долучаються до роботи в командах, беруть участь у різноманітних конкурсах та іграх, як швидко та оперативно розгадують кросворди, пазли та наскільки емоційно передають сценку підготовки до святкування Хелловіну.

Варто додати, що проведений захід мав неабиякий вплив на студентів: неможливо було не помітити радості у їхніх очах та задоволення від роботи, за яку кожен висловив щиру вдячність як своїм друзям та одногрупникам, так і викладачам та магістрам кафедри практики іноземної мови та методики викладання.

У свою чергу, магістри та викладачі кафедри практики іноземної мови та методики викладання також висловлюють подяку студентам за активну участь та гарну, креативну підготовку до свята.

Сподіваємося, що подібні заходи будуть проводитись і надалі, оскільки вони дають змогу не тільки розширити світогляд та ерудицію студентів про країни, мова яких вивчається, та закріпити набуті знання, вміння та навички з англійської мови, а й розкрити творчий потенціал студентів.

Інформація кафедри практики іноземної мови та
методики викладання