РЕГБІЙНЕ БРОНЗОВЕ ПРОТИСТОЯННЯ

У суботу 29 жовтня 2016 р. на стадіоні «Поділля» відбувся матч-відповідь за бронзові нагороди чемпіонату України з регбі-15. Хмельницькому регбійному клубу «Поділля», який здебільшого складається зі студентів та випускників Хмельницького національного університету, щоб здобути «бронзу», необхідно було вдома переграти львівський «Сокіл» з різницею у 5 очок. Адже тиждень тому у Львові «Сокіл» переміг «Поділля» з рахунком 22:18. А тому львів’яни сподівалися не втратити цю мінімальну перевагу в протистоянні в Хмельницькому.

Рахунок 0:0 тримався в матчі майже половину тайму, аж поки хмельничани не провели стрімку атаку, в результаті якої Вадим Сівак (студент 1 курсу групи ФР-16-1) здійснив стрімкий прорив, залишивши позаду суперників та заніс першу спробу в матчі. Ще через 5 хвилин відзначився Андрій Шакура, а Олексій Лещенко (студент групи ЗЛз-14-1) вдало виконав реалізацію і рахунок став 12:0. Та такий перебіг не влаштовував «Сокіл», а тому гостям вдалося створити чимало проблем «Поділлю». Як наслідок, під завісу першого тайму рахунок став 12:5.

Першокурсник Вадим Сівак, який відкрив рахунок у матчі «Поділля» – «Сокіл»

Капітан команди РК «Поділля» Валюс Олег здобуває другу вищу освіту у ХНУ на спеціальності «Здоров’я людини»

Другий тайм наче додав сил регбістам «Поділля». За 10 хвилин хмельничанам вдалося зняти питання переможця цього протистояння. Спочатку Олексій Лещенко заніс спробу, потім це ж саме зробив його брат Андрій (випускник нашого навчального закладу), згодом Олексій вдало виконав реалізацію. А потім ще 5 балів у залік «поклав» і Вадим Кошелюк (студент групи ЗЛз-14-1). Так, за 10 хвилин до завершення матчу, рахунок був вже 29:5.

Олексій Лещенко влучно пробив три реалізації та заніс одну спробу.

Львівському “Соколу” вдалося заробити лише 10 очок

На 75 хвилині матчу Андрій Шокура заніс другу на своєму рахунку спробу в грі – 34:5. Та через дві хвилин «Сокіл» відіграв 5 очок. Але більшого хмельничани не дозволили.

Отож, 34:10 – перемога, разом із якою хмельницький регбійний клуб став володарем бронзових медалей чемпіонату України з регбі-15 у 2016 році.

Квасниця О.М.,
старший викладач кафедри фізичного виховання