ПРАКТИЧНИЙ СЕМІНАР З ДОМЕДИЧНОЇ ДОПОМОГИ ДЛЯ МАЙБУТНІХ СОЦІАЛЬНИХ ПРАЦІВНИКІВ

23 вересня за ініціативи кафедри соціальної роботи та соціальної педагогіки Хмельницького національного університету спільно з Хмельницькою міською організацією Червоного хреста відбувся практичний семінар з домедичної допомоги для майбутніх соціальних працівників. Це була доволі цікава та змістовна розмова між студентами першого курсу спеціальності соціальна робота та офіційним представником Хмельницького міського комітету Червоного хреста – організації, що допомагає кожному, хто потребує підтримки.

Досить легкою та цікавою для студентів мовою інструктор спромоглась розповісти про історію виникнення та подальше існування Червоного хреста. Про найбільші зрушення та справжні подвиги у своїй справі. Через недовгий та вміло змонтований анімаційний фільм кожен мав змогу познайомитись з мотивацією ініціатора створення Червоного хреста – Анрі Дюнана, а також переглянути відео-уроки з надання невідкладної допомоги постраждалим. Непрямий масаж серця та штучне дихання дорослим та дітям.

Цей своєрідний майстер-клас навчив кожного з нас, що навіть надаючи допомогу іншому потрібно піклуватись і про власну безпеку, адже, як зазначали неодноразово в аудиторії – «важливо врятувати чуже життя, але не ціною власного».

Лише на теорії ця розмова не зупинилась. У кожного з присутніх був шанс спробувати власними руками надати допомогу своєму знайомому, а пізніше попрактикуватись на манекені. Як з посмішкою, так і з потрібною виваженістю та серйозністю, досвідчена та розуміюча інструктор вказала студентам на їх помилки та допомогла їх виправити.

І нехай не у кожного виходило з першого разу, проте практика, добре підготовлена теорією, можливо ще знадобиться кожному з присутніх студентів, і зможе врятувати чиєсь життя.

Ці знання однозначно не будуть зайвими, а нові відомості, які відкрив цей практичний семінар, точно вже не забудуться. Кафедра соціальної роботи та соціальної педагогіки сподівається на продовження таких заходів і, звичайно, запрошує кожного!

Романова Анастасія
студентка групи СР-16-1
Рабійчук С. О.
доцент кафедри соціальної роботи та соціальної педагогіки,
кандидат педагогічних наук