У ХНУ ПІДПИСАЛИ УГОДИ ПРО СПІВПРАЦЮ З ПІДПРИЄМСТВАМИ ДК «УКРОБОРОНПРОМ»

З нагоди святкування 50-річного ювілею факультету інженерної механіки в стінах Хмельницького національного університету були підписані Угоди про співпрацю між університетом та підприємствами Хмельницької області, які входять до Державного концерну “Укроборонпром”.

Учасники підписання Угоди про співпрацю: Шепілов М.В., Турінський О.Ф., Скиба М.Є., Мазурчак О.В., Демчишин В.В., Бельдій М.М., Олександренко В.П., Косіюк М.М.

Хмельницький національний університет є флагманом підготовки фахівців високого рівня, зокрема, і у машинобудуванні та радіотехнічній галузі. Згідно з рейтингом вищих навчальних закладів України університет входить у ТОП-200 кращих навчальних закладів України. Пріоритетним розвитком університету є і було підтримання та розвиток співпраці з провідними підприємствами України, до яких відносяться Державне підприємство “Шепетівський ремонтний завод” та Державне підприємство “Науково-технічний комплекс “Завод точної механіки” (м. Кам’янець-Подільський). Саме тому 19 травня 2016 року відбулося урочисте підписання Угод про співпрацю між Хмельницьким національним університетом, який представляв ректор, професор Микола Єгорович Скиба, ДП “Шепетівський ремонтний завод”, в особі директора Олега Франковича Турінського та ДП “Науково-технічний комплекс “Завод точної механіки”, який представив головний інженер підприємства Микола Вікторович Шепілов. Також при підписанні Угод були присутні: проректор з науково-педагогічної роботи, перший проректор, професор Михайло Петрович Войнаренко; начальник центру інформаційного менеджменту та працевлаштування, доцент Микола Миколайович Косіюк; декан факультету інженерної механіки, професор Віктор Петрович Олександренко; почесні випускники факультету інженерної механіки – народний депутат України Василь Васильович Демчишин, Олександр Володимирович Мазурчак та президент фонду “Новотех” Микола Миколайович Бельдій.

Підписані Угоди про співпрацю засвідчують домовленість про взаємні консультації з питань підготовки кадрів, формування замовлення на підготовку фахівців та забезпечення підприємств висококваліфікованими кадрами, здатними успішно працювати на рівні міжнародних стандартів, проведення наукових досліджень та проектно-конструкторських розробок з актуальних проблем, створення умов для стажування викладачів Хмельницького національного університету і забезпечення соціального захисту студентів, які навчаються за угодами про співпрацю.

За умовами Угоди студенти університету отримають унікальну можливість проходження виробничої, конструкторсько-технологічної та переддипломної практик, ознайомлення з новітніми технологіями, що використовуються на підприємствах, а також отримають перспективу подальшого працевлаштування.

Спільна робота дозволить підвищити конкурентоздатність університету і підприємств ДК «Укроборонпром», створить можливості розвитку практичних навичок студентів, та надасть новий імпульс у роботі над розбудовою промисловості та науки в Україні.

За інформацією центру
інформаційного менеджменту та працевлаштування ХНУ