У місті Хмельницькому відбувся профорієнтаційний захід «Місто професій»

У парку ім. Т. Шевченка 28 травня 2016 року розгорнулось імпровізоване містечко для дітей. Тут для хмельницьких школярів провели профорієнтаційний інтерактивний дитячий захід «Місто професій».

На вході кожна дитина отримувала спеціальний паспорт та карту представлених професій. Далі дітлахи йшли «влаштовуватись на роботу».

До профорієнтаційного заходу долучилися і кафедри Хмельницького національного університету.

У тематичних палатках вишу можна було знайти представників найрізноманітніших професій. Художники, інженери-механіки, інженери з обслуговування автомобілів, програмісти та багато інших представників професій пробували пробудити в дітей цікавість саме до своєї спеціальності.

Всі із задоволенням сиділи за кермом та проводили діагностику авто, збирали та випробовували імпровізованих роботів, малювали, ліпили та програмували…

Після виконання певного завдання дитина отримувала відмітку у «паспорті» та іграшкові гроші. Потім їх можна було обміняти на різноманітні солодощі. Під час заходу цікаво було не тільки дітям, а й дорослим. Представники усіх професій з задоволенням відповідали на питання, показували як що працює та фотографувалися на пам’ять.

За інформацією приймальної комісії