Гостьова лекція для студентів спеціальності 161 «Хімічні технології та інженерія»

Залучення фахівців-практиків при підготовці фахівців освітньої програми «Хімічні технології та інженерія» є важливою складовою навчального процесу. 19 лютого 2024 року відбулася гостьова лекція для здобувачів освіти кафедри хімії та хімічної інжнерії. Запрошеним лектором була Юлія Гулевич, керівниця проєкту Open Agro University від Kernel, провідного постачальника сільськогосподарської продукції в Чорноморському басейні, найбільшого у світі виробника соняшникової олії.

Під час лекції, в рамках вивчення дисциплін «Чинники успішного працевлаштування за фахом», лектор професор Ольга Параска, «Експертиза та контроль якості харчових та косметичних продуктів», лектор доцент Ганна Ткачук, здобувачі освіти групи ХТІм-23-1 дізналися актуальну інформацію про вимоги до фахівців на сучасному виробництві, системи контролю якості харчової продукції торгових марок «Кернел», «Чумак», «Щедрий Дар», «Стожар», «Маринадо» тощо.

Юлія Гулевич розповіла про вакансії, які відкриті для молодих фахівців на Kernel та можливості поглиблення професійних навичок під час освітнього проєкту Open Agro University. Це унікальний освітній проєкт Open Agro University для підготовки спеціалістів нового покоління на сучасному виробництві. Освітній проєкт розрахований для здобувачів освіти 3–5 курсу профільних спеціальностей або випускників, які випустилися з ЗВО протягом останніх трьох років. Під час навчання учасники зможуть прокачати професійні навички і стати мегазатребуваним фахівцем уже сьогодні, щоб створювати технології і виробництво майбутнього. Новий проєкт стартує у березні 2024 року.

Для реєстрації потрібно заповнити заявку на сайті https://oau.kernel.ua/.

Для здобувачів освітньої програми «Хімічні технології та інженерія» бакалаврського рівня було цікаво ознайомитися з сучасними вимогами до інженера-технолога служби якості (лабораторії), інженера-технолога олійного виробництва. В рамках вивчення навчальних дисциплін «Основи стандартизації», «Фізична та колоїдна хімія», «Ресурсо- та енергозбереження в хімічних технологіях», здобувачі освіти дізналися про особливості здійснення якісного та кількісного аналізу речовин, про сучасні методи дослідження, які застосовують в науково-дослідних лабораторіях компанії Kernel.

Також Юлія Гулевич ознайомила здобувачів освіти з стипендіальними програмами та можливостями роботи під час проходження виробничої практики для здобувачів освіти кафедри хімії та хімічної інженерії, адже на Хмельниччині розташовані деякі підприємства компанії Kernel.

Дякуємо Юлії Гулевич за змістовну лекцію, цікаві поради для здобувачів освіти при вивчені освітньої програми хімічні технології та інженерія. Такі заняття сприяють якісній підготовці фахівців для забезпечення вітчизняної промисловості кваліфікованими спеціалістами в галузі хімічної технології та інженерії.

Department of Chemistry and Chemical Engineering