Підготовка висококваліфікованих фахівців – спільна справа ВНЗ та працедавців

В рамках діяльності «Спільної лабораторії інформаційних технологій в галузі CAD/CAM/CAE – систем» між Хмельницьким національним університетом та фірмою AMCBridge (http://amcbridge.com.ua/) з метою поглиблення науково-технічного та навчально-методичного співробітництва в області підготовки висококваліфікованих фахівців у ХНУ розроблено та впроваджено в навчальний процес курси, направлені на підготовку фахівців з забезпечення якості та тестування програмних продуктів.

Курс «Основи програмної інженерії та тестування програмного забезпечення» вивчають студенти напрямку «Комп’ютерні науки», а курс «Якість програмного забезпечення та тестування CAD/CAM/CAE систем» освоюють студенти напрямків «Електромеханіка» та «Машинобудування». В межах функціонування проекту передбачено залучення провідних фахівців у галузі QA фірми AMCBridgeдо викладання матеріалу дисциплін.

6 грудня у Хмельницькому національному університеті перебував директор департаменту QA фірми AMCBridge Сергій Калашников, за безпосередньою участю якого функціонує даний проект. Сергій Калашников мав ряд зустрічей з викладачами та студентами ХНУ.

Для студентів Хмельницького національного університету С. Калашников провів лекцію, під час якої поділився досвідом практичної роботи із підвищення якості програмного забезпечення однієї з провідних фірм, яка займається проектуванням та розробкою програмного забезпечення в областях САПР та комп’ютерного моделювання (SolidWorks, AutoCAD, Inventor, Onshape), систем електронного документообігу (SW EPDM, PDMWorksWorkgroup, Windchill), систем високопродуктивних та паралельних обчислень (Microsoft CloudNumerics, Star-P ).

Студенти та викладачі з цікавістю ознайомилися з інформацією про нові тенденції розвитку однієї з складових ІТ-галузі, а саме – забезпечення якості та тестування програмних продуктів.

Приємно відзначити, що провідні фірми-розробники програмного забезпечення розуміють, що підготовка висококваліфікованих фахівців – спільна справа ВНЗ та працедавців, мабуть тому AMCBridge в цьогорічному рейтингу визначили як кращу фірму ІТ-працедавця України, а також її внесли у щорічний рейтинг Inc. 5000 — список компаній США, які найбільш динамічно розвиваються.

Така позитивна співпраця з провідними фахівцями фірм-розробників програмного забезпечення принесе неоцінений практичний та теоретичний досвід студентам, дозволить підняти їх рівень підготовки та стати нашим випускникам більш конкурентноздатними та пристосованими до потреб ринку праці.

Інформація кафедри комп’ютерних наук
та інформаційних технологій