ПЕРШИЙ ФЕСТИВАЛЬ ІНФОРМАЦІЙНИХ ТЕХНОЛОГІЙ IT-256 У ХМЕЛЬНИЦЬКОМУ

Для креативних особистостей та всіх тих, хто бажав провести вихідні по-особливому 17 та 18 вересня у парку імені Чекмана проходив перший у Хмельницькому фестиваль інформаційних технологій it-256.

Головна мета заходу полягала у приверненні уваги хмельничан до однієї з найперспективніших сфер – інформаційних технологій.На фестивалі працювали одразу декілька зон: головна сцена, зона хакатону, розважальна зона для дітей, арт-майданчик, IT маркет, майданчик роботехніки та фудкорт.

На головній сцені досвідчені спікери із Києва, Львова та Хмельницького розповідали, як стати програмістом, створювати інформаційний продукти та як потім успішно реалізовувати їх на ринку ІТ.

Учасники Хакатону – розробники, дизайнери та менеджери. Початківці та досвідчені, з ідеями та без. Завдання учасників: за 24 години розробити прототип, а також підготувати презентацію продукту.

Організатори фесту з метою ARTобміну запросили креативних людей з неординарними та цікавими ідеями взяти участь у візуалізації персонажа, близького для українців на ім’я – Полларик. Втілити його візуально мали можливість усі бажаючі. Призовий фонд складав 5 та 10 тисяч гривень.

Зразки мехатронних та робототехнічних систем, розроблених та виготовлених студентами, що навчаються за спеціальністю «Галузеве машинобудування» (спеціалізація «Мехатроніка та робототехніка галузі») були представлені на виставковому стенді кафедри машин та апаратів Хмельницького національного університету.

Арт зона теж приємно здивувала своїми майстер класами з дизайну інтер’єру, простору, архітектури та одягу.

На території фестивалю знаходився дитячий майданчик з неймовірною кількістю розваг на усі смаки: боді-арт, розпис хною, лабіринт, запуск повітряних зміїв та ще багато іншого. Зону розваг для дітей забезпечував Хмельницький національний університет.

Для дітей також було організовано безкоштовну школу робототехніки. Дітлахи мали можливість отримати навики по створенню та програмуванню простих робототехнічних систем за допомогою конструктора «LEGO MINDSTORMS» та запрограмувати зібраного мобільного робота «LEGO MINDSTORMS» на виконання певних дій та здійснити керування ним через мобільний телефон. А ще тут можна було на власні очі побачити, як працює 3d принтер.

Нетрадиційний фест за два дні зібрав майже тисячу зареєстрованих учасників. Організатори планують, що фестиваль проводитимуть щорічно, адже програмування – це не лише перспективно, а ще й дуже цікаво, а Хмельницькому є що показати країні у сфері новітніх технологій.