Під час вивчення освітньої компоненти «Основи біохімічної інженерії» (лектор професор Ольга Параска) відбулося виїзне заняття для здобувачів освіти гр. ХТІ-20-1. Лекційне заняття за темою: «Біотехнологія та інженерія у виробництві продуктів харчування та медицині» провела виконавчий директор Хмельницького відділення заготівлі крові та її компонентів Біофарма Плаза Людмила Щербатюк.
На лекції здобувачі освітньої програми «Хімічні технології та інженерія» дізналися, що біотехнології та інженерія грають ключову роль у виробництві продуктів харчування та медицини, вносячи інновації, покращення ефективності та нові можливості. В інженерії білків, це – розробка нових білків для покращення текстури, смаку та харчової цінності продуктів. В медицині у біотехнологічному виробництві лікарських засобів використовують клітинні лінії або мікроорганізми для виробництва лікарських речовин. А також розробка біотехнологічних методів отримання біологічно-активних речовин.
Для кращого ознайомлення з лекційним матеріалом для здобувачів освіти було організовано квест з подарунками за правильні відповіді. Лекційне заняття було цікавим та пізнавальним. Здобувачі освіти дізналися про сучасні методи і біотехнології в медицині для виробництва біологічних рідин, медичних препаратів. Вплив продуктів харчування на властивості біологічних рідин організму, а також системи сертифікації і контролю біологічних рідин та їх компонентів.
Слід зазначити, що викладачі та студенти кафедри долучаються до здачі компонентів плазми крові, таким чином допомагаючи рятувати життя.
Дякуємо виконавчому директору Хмельницького відділення заготівлі крові та її компонентів Біофарма Плаза Людмилі Щербатюк за актуальну інформацію, цікаві приклади та пізнавальний квест.
Кафедра хімії та хімічної інженерії