8 жовтня 2024 року на кафедрі туризму та готельно-ресторанної справи відбувся круглий стіл під назвою «Сучасні фахівці сфери HORECA».
Учасниками круглого столу були професорсько-викладацький склад кафедри, запрошені зовнішні стейкхолдери та здобувачі першого (бакалаврського) рівня вищої освіти спеціальності 241 «Готельно-ресторанна справа».
Модератор заходу – гарант ОПП «Готельно-ресторанна справа», канд. екон. наук, доцент Тетяна Томаля.
Робота відбувалась офлайн та онлайн на платформі Zoom.
Метою круглого столу було обговорення викликів і перспектив підготовки фахівців сфери HORECA.
Із вступним словом до усіх присутніх звернулися декан факультету управління, адміністрування та туризму Євгеній Рудніченко, завідувач кафедри туризму та готельно-ресторанної справи Ігор Журба та директор туристичної агенції «Ніка-Тур-Вояж» Наталія Стрельбіцька.
Під час круглого столу виступили з доповідями:
• Ірина Мельник, д-р екон. наук, проф., завідувач кафедри туризму та готельно-ресторанної справи ЛТЕУ з темою «Реалії та перспективи реалізації дуальної форми навчання у закладах вищої освіти»;
• Наталія Рогова канд. тех. наук, доцент, завідувач кафедри готельно-ресторанної та курортної справи ПУЕТ з темою «Інноваційні підходи до управління готельно-ресторанним бізнесом»;
• Злата Тягунова, канд. екон. наук, кар’єрна та HR консультантка, HR Trendwatcher, номінантка Премії HR Pro Awards у номінації HR Influencer 2024 з темою «Як побудувати кар’єру у сфері гостинності під час війни»;
• Ольга Барилюк, керуюча VITA PARK «Сонячний Прованс» OPTIMA Hotel&Resorts з темою «Формула успіху готельного бізнесу – конкурентоспроможний фахівець»;
• Дмитро Гриценко, виконавчий директор ресторанної компанії BRG (Best Restoraunt Group) з темою «Розвиток мережевого бізнесу»;
• Анна Діль, співвласниця ГРК «Південна Брама», Ресторація «Шпігеля», кафе «Діоскурі» з темою «Важливість soft skills для фахівців готельно-ресторанного бізнесу»;
• Діана Кондратюк, операційний директор ресторану «Beef&Cake», співзасновник проєкту «BRG Catering» з темою «Перспективи розвитку кейтерингу в Україні»;
• Олександра Заремба, керуюча піцерії «Мрія» з темою «Кадровий голод у сфері гостинності: реалії сьогодення»;
• Тетяна Томаля, канд. екон. наук, доцент кафедри туризму та готельно-ресторанної справи, гарант освітньо-професійної програми «Готельно-ресторанна справа» з темою «Ключові проблеми підготовки фахівців сфери гостинності»;
• Наталія Антошкова, канд. екон. наук, доцент кафедри туризму та готельно-ресторанної справи з темою «Ресторанний сервіс очима споживача: результати дослідження»;
• Наталія Прилепа, канд. екон. наук, доцент кафедри туризму та готельно-ресторанної справи з темою «Локальна кухня – тренд сьогодення».
До обговорення також долучились здобувачі, які поділилися баченням свого майбутнього у сфері готельно-ресторанного бізнесу та кейтерингу.
Під час підведення підсумків круглого столу, Ігор Журба відзначив важливу роль у якісній підготовці фахівців у сфері гостинності та закцентував на важливості проведенні таких заходів у майбутньому.
Групою забезпечення ОПП «Готельно-ресторанна справа» та стейкхолдерами прийнято рішення створити на базі кафедри тренінгову агенцію «SMART HORECA».
У цілому круглий стіл пройшов досить продуктивно та змістовно. Дякуємо усім учасникам за цікаву інформацію та жваву дискусію. Сподіваємося, що його результати стануть потужним підґрунтям для перспективної, подальшої співпраці у підготовці фахівців сфери HORECA та відбудови України.
Відділ зв’язків з громадськістю,
кафедра туризму та готельно-ресторанної справи