ПРЕЗЕНТАЦІЯ ІНТЕРАКТИВНОГО ПРОЕКТУ-ВІКТОРИНИ «NATO-QUEST» ДЛЯ СТУДЕНТІВ ТА ВИКЛАДАЧІВ ХМЕЛЬНИЦЬКОГО НАЦІОНАЛЬНОГО УНІВЕРСИТЕТУ

7 грудня 2015 року в Хмельницькому національному університеті відбулася презентація інтерактивного всеукраїнського проекту – інтернет-вікторини «NATO-QUEST».

Проект засновано в серпні 2014р. Громадською організацією «Чорноморська бізнес ліга» та Українсько-словацьким центром партнерства за сприяння Центру інформації та документації НАТО в Україні та Міністерства освіти і науки України.

Проект «NATO-QUEST» – це інформаційно-дискусійна спільнота, що дозволяє учасникам не тільки пізнавати, а й активно бути залученим у створенні майбутнього своєї країни.

Аудиторія проекту – прогресивно мислячі молоді люди, які цікавляться діяльністю організації і розвитком відносин між НАТО та Україною.

Відкрив зустріч у залі засідань Вченої ради університету доктор економічних наук, професор, проректор з науково-педагогічної роботи, перший проректор Войнаренко Михайло Петрович та представив аудиторії спікерів заходу: Михайла Колібабчука – автора проекту «NATO-QUEST», президента Українсько-словацького центру партнерства та Сергія Пархоменка – радника Міністра освіти і науки України.

До слова був запрошений Сергій Пархоменко, який розповів про політичний і військовий аспект співпраці України з НАТО. Сергій, який нещодавно відвідав штаб-квартиру Альянсу, повідомив: «НАТО визнає конфлікт на Донбасі російською агресією. Саме НАТО з усіх міжнародних структур дає найбільшу дипломатичну, фінансову і політичну підтримку.»

На заході були також присутні учасники-добровольці АТО, а саме: Рибцов Андрій Іванович, позивний «Балу» (79 бригада, батальйон «Фенікс») та Папунашвілі Георгій Георгійович, позивний «Гіві» (батальйон «Айдар 2950»).

Іхні розповіді дали можливість аудиторії хоча б на хвилину усвідомити, який жах вони пережили, будучи на фронті.

Після виступів учасників АТО хвилиною мовчання усі присутні віддали шану «Небесній сотні», полеглим воїнам-героям, які відстоювали нашу землю, та померлим у протистояннях українцям.

З вітальним словом виступив автор проекту, президент Українсько-словацького центру партнерства Михайло Колібабчук, який зазначив, що незабаром «NATO-QUEST» буде перетворено на найбільш потужний український медіа-портал про Північно-Атлантичний Альянс.

«В 2016 році планується відправка другої групи переможців «NATO-QUEST» до штаб-квартири НАТО. Місія України при НАТО в жовтні 2015 року високо оцінила ідею проекту. Так що чекаємо на продовження», – підсумував Михайло Колібабчук.

Він також повідомив, що НАТО розширяє допомогу Україні в рамках програми «Наука заради миру і безпеки»; штаб-квартира Альянсу приймає на стажування українських випускників, а також продовжує підтримку проектів, спрямованих на реабілітацію та перенавчання учасників АТО. В таких програмах, маючи позитивний досвід попередніх років, буде брати участь і Хмельницький національний університет, його працівники і студенти. Деталі таких програм та стажувань з наступного року буде описувати «NATO-QUEST».

Переможці вікторини будуть мати можливість поїхати в Брюссель в 2016 році – в штаб-квартиру НАТО. В жовтні цього року перші три переможці вже побували в штаб-квартирі Альянсу. Журналісти-автори найкращих дописів на сайті «NATO-QUEST» в розділі «НАТО блоги» та за кращі матеріали в регіональних ЗМІ також поїдуть наступного року до Брюсселю.

Тож бажаємо успіхів та здійснення мрій!

За інформацією відділу зв’язків з громадськістю
Хмельницького національного університету.