ІI етап Всеукраїнської студентської олімпіади з програмування в Хмельницькому національному університеті

11-12 вересня кафедра програмної інженерії за участі кафедри системного програмування та інформаційно-комп’ютерного центру провела другий етап світової олімпіади зі спортивного програмування http://icpc.baylor.edu/ , http://icpc.org.ua/.

Відповідно до Положення про проведення Всеукраїнської студентської олімпіади, наказу Міністра освіти і науки України № 276 від 12.03.2015 року в Хмельницькому національному університеті на базі факультету програмування та комп’ютерних і телекомунікаційних систем з 11 по 13 вересня 2015 року відбувся ІІ етап Всеукраїнської студентської олімпіади з дисципліни «Програмування» серед вищих навчальних закладів Центрального регіону. Олімпіада проведена на базі кафедри програмної інженерії (завідувач кафедри – д.фіз.-мат.н., проф. Бедратюк Л. П.), за участі кафедри системного програмування та інформаційно комп’ютерного центру.

Участь у ІІ етапі олімпіади 2015 року взяли учасники «Центрального регіону» до якого входять ВНЗ Хмельницької, Вінницької, Чернівецької, Житомирської, Чернігівської та Черкаської областей – переможці І етапу олімпіади:

.

• Буковинського державного фінансово-економічного університету;

• Вінницького державного педагогічного університету ім. М.Коцюбинського;

• Вінницького національного технічного університету;

• Вінницького торговельно-економічного інституту КНТЕ;

• Вінницького фінансово-економічного університету;

• Донецького національного університету;

• Житомирського державного університету імені Івана Франка;

• Житомирського державного технологічного університет;

• Кам’янець-Подільського національного університету імені Івана Огієнка;

• Київського національного університету технологій та дизайну;

• Хмельницького національного університету;

• Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького;

• Черкаського державного технологічного університету;

• Чернігівського національного технологічного університету;

• Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича;

• Чернівецького торговельно-економічного інституту Київського національного торговельно-економічного університету;

Для забезпечення проведення Олімпіади було виділено 4 комп’ютерні класи інформаційно-комп’ютерного центру, кожен з яких налічує 12 робочих місць з сучасним комп’ютерним обладнанням (роки придбання – 2012-2015).

На спеціально відведених для змагань комп’ютерах забезпечено доступ до системи ejudge Центрального регіону (acm.khnu.km.ua) через мережу Internet та інстальовано компілятори DevC++, MinGW, FreePascal, MS Visual Studio.

На урочистому відкритті Олімпіади з вітальним словом виступили: голова оргкомітету, проректор з наукової роботи ХНУ, доктор технічних наук, професор Параска Г.Б.; декан факультету програмування та комп’ютерних і телекомунікаційних систем, канд. техн. наук, доц. Савенко О.С.; координатор Центрального регіону ІI етапу олімпіади, канд. техн. наук, доц. кафедри інформаційних технологій проектування Ковальчук С.С.; голова журі, завідувач кафедри програмної інженерії, доктор фіз.-мат. наук, професор Бедратюк Л.П.; відповідальна за студентську НДР ХНУ Тімофєєва Л.В.; координатор ІI етапу олімпіади, канд. техн. наук, доц. кафедри програмної інженерії Форкун Ю.В., гості олімпіади, директори ІТ фірм міста Хмельницького «Atwix», «stfalcon.com», «SOFT BISTRO» та «Malkos».

Команди під час проведення олімпіади

Змагання відбулися згідно з регламентом проведення студентської першості світу з програмування ACM-ICPC, вчасно і без порушень. За результатами проведених олімпіад журі прийняло рішення рекомендувати для участі у III етапі Всеукраїнської студентської олімпіади студентів, які зайняли призові місця.

РЕЗУЛЬТАТИ ЗМАГАНЬ
(підсумкова таблиця з результатами виконання задач)
ІІ етапу Всеукраїнської студентської олімпіади з програмування

Також успішно виступили школярі з чотирьох центральних областей України, які брали участь в олімпіаді поза конкурсом, змагаючись на рівних зі студентами університетів та готуючись до своїх майбутніх олімпіад.

Кафедри факультету ПКТС бажають успіхів призерам на наступних етапах олімпіади, а школярів запрошують до вступу на ІТ спеціальності ХНУ.

Оргкомітет олімпіади продовжує тренувальний процес команд на сервері acm.khnu.km.ua, запрошуємо всіх бажаючих.

Висловлюємо щиру подяку гостям заходу за допомогу в проведені олімпіади!